Povečal se je v vseh opazovanih skupinah storitvenih dejavnosti, najizraziteje v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih, za 23,5 odstotka, je danes objavil državni statistični urad.

Statistiki so objavili tudi podatke za junij, ko se je prihodek od prodaje storitev na mesečni ravni znižal za 1,6 odstotka, na medletni pa zvišal za 3,1 odstotka.

V mesečni primerjavi je prihodek od prodaje storitev junija najbolj nazadoval v dejavnosti promet in skladiščenje, padec je bil 3,2-odstoten.

Nižji je bil tudi v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih (za 2,4 odstotka), v gostinstvu ter v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih (v obeh panogah za 2,2 odstotka), v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih (za 1,8 odstotka) ter v poslovanju z nepremičninami (za 1,0 odstotka).

V medletni primerjavi pa se je prihodek od prodaje storitev junija najizraziteje povečal v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih, in sicer za 20,5 odstotka.

V poslovanju z nepremičninami je porasel za 13,8 odstotka, v gostinstvu za 6,9 odstotka ter v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih za 4,9 odstotka. Znižal pa se je v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih (za 2,7 odstotka) ter v dejavnosti promet in skladiščenje (za 1,5 odstotka).