Potrdila je tudi dodatno dokapitalizacijo v denarju v vrednosti štiri milijone evrov, pri kateri pa SDH in Kad ne bosta sodelovala.

Skupščina, na kateri je bilo prisotnega 90 odstotkov kapitala, pri čemer ima SDH 61,91-odstotni in Kad 28,05-odstotni delež, je sklenila, da se bo osnovni kapital Save s stvarnim vložkom povečal za 13,8 milijona evrov na nekaj manj kot 42,9 milijona evrov, in sicer z izdajo prav toliko navadnih delnic. Vplačala jih bosta le SDH in Kad.

Prodajna cena ene nove delnice bo 2,60 evra, tako da bo skupna emisijska vrednost vseh novoizdanih delnic nekaj manj kot 35,9 milijona evrov. SDH bo pretvoril za okoli 24,7 milijona evrov, Kad pa za nekaj manj kot 11,2 milijona evrov terjatev. Rok za vpis in vplačilo novih delnic je 21 dni od dneva zasedanja skupščine.

Skupščina je tudi sklenila, da se po tem povečanju osnovni kapital poveča še za dobrih 1,5 milijona evrov na okoli 44,4 milijona evrov, in sicer v denarju. Tudi v tem primeru bo cena za novo delnico znašala 2,60 evra, tako da bo skupna emisijska vrednost vseh novoizdanih delnic znašala nekaj več kot štiri milijone evrov.

Delnice bodo najprej ponudili obstoječim delničarjem – razen SDH-ju in Kadu -, ki jih bodo lahko vplačali sorazmerno s svojim obstoječim deležem. Rok za vplačilo bo 14 dni, teči pa bo začel šesti delovni dan po dnevu objave poziva in najave korporacijskega dejanja sistemskim članom pri KDD-ju.

Če vsi delničarji ne bodo uveljavili prednostne pravice, bodo preostale delnice v drugem krogu ponudili delničarjem, ki so uveljavili prednostno pravico v prvem krogu, pri čemer bodo lahko delnice vpisali ne glede na svoj delež v osnovnem kapitalu.

Izdaja novih delnic bo uspela, če bodo vpisane in vplačane vse delnice v okviru povečanja osnovnega kapitala s stvarnim vložkom (torej pretvorbe terjatev SDH in Kada v kapital), ne glede na to, koliko delnic je vpisanih in vplačanih v okviru povečanja z denarnim vložkom.

Danes je bila tudi skupščina družbe Sava Turizem, v kateri ima družba Sava 95,47-odstotni delež. Skupščina je sklenila, da se od 32,4 milijona evrov bilančnega dobička 8,2 milijona evrov razporedi v druge rezerve iz dobička in trajno ostane nerazdeljen delničarjem, od preostalih 24,2 milijona evrov pa se za dividende nameni nekaj manj kot 21 milijonov evrov oz. 0,3719 evra bruto na delnico, preostanek v znesku 3,2 milijona evrov pa ostane nerazporejen.

Skupščina je sprejela tudi spremembe statuta, ki se med drugim nanašajo na dejavnosti družbe, ter za revizorja poslovanja v letu 2024 imenovala družbo Deloitte revizija.