To mu omogoča polne pravice pri sodelovanju v ZSSS in glasovalno pravico. Na današnji konferenci Sindikata Mladi plus so za predsednico ponovno izvolili Teo Jarc, so sporočili.

Predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Lidija Jerkič je izrazila ponos, da je organiziranje mladih, ki se je v ZSSS začelo kot poskus ozaveščanja mladih o njihovih pravicah, razvil v 23 sindikat v okviru ZSSS. "Posebnost njihovega delovanja in novosti, ki jih prinašajo v sindikalno gibanje, njihova energija in iskrena želja pomagati mladim na začetku njihove poti v svet dela so dobile potrditev tudi v formalnem sprejemu mladih plus v ZSSS," je poudarila.

Tudi predsednica Sindikata Mladi plus Tea Jarc je ponosna, da so dobili polnopravno članstvo v ZSSS in da so lahko del največje sindikalne centrale v Sloveniji. "Verjamem, da je treba vrednote sindikalizma širiti tudi med mladimi, modernizirati sindikate in poskrbeti, da bo sindikalno gibanje kot ena najmočnejših civilnih struktur v družbi pomembno prispevalo k oblikovanju socialne pravičnosti in politik, ki bodo služile predvsem interesom ljudi in okolja, ne pa kapitala," je dejala.

V Sindikatu Mladi plus so danes na daljavo izvedli svojo peto konferenco, na kateri so obravnavali vsebinsko in finančno poročilo za obdobje preteklega mandata, od leta 2019 do 2021, potrdili spremembe statuta in izvolili novo vodstvo za obdobje do leta 2023. Za predsednico sindikata je bila ponovno izvoljena Tea Jarc, ki bo na tem položaju začela svoj tretji mandat, so navedli.

"Sindikat Mladi plus bo še naprej odločno zastopal glas mladih, dijakov, študentov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, ostal kritičen do trenutnega stanja in predlagal alternative, ki bodo vodile v bolj pravičen in vključujoč sistem, ne samo za mlade, ampak za vse delavke in delavce," je napovedala Jarčeva. V zadnjih letih so odprli veliko novih tem, med področji, ki jih bodo naslavljali tudi v prihodnjem mandatu, pa je izpostavila področje podnebne krize, potrebo po pravičnem prehodu v nizkoogljično družbo in ustvarjanje novih delovnih mest tudi za mlade ter področje platformnega dela.