Trenutno je na čelu Tržnega inšpektorata RS kot vršilka dolžnosti glavnega tržnega inšpektorja Martina Gašperlin.

Kot je zapisal vladni urad, je posebna natečajna komisija za izvedbo javnega natečaja za položaj glavnega tržnega inšpektorja v Tržnem inšpektoratu RS namreč ugotovila, da je glede na izpolnjevanje pogojev in strokovno usposobljenost kandidatov, ki so se prijavili na javni natečaj za omenjeno delovno mesto, objavljen 25. avgusta 2021, But najprimernejša kandidatka.

But je univerzitetna diplomirana inženirka kmetijstva in magistrica znanosti agrarne ekonomike. Po navedbah vladnega urada za komuniciranje ima dolgoletne izkušnje tako s področja vodenja kot dela inšpekcijskih organov. Od aprila 2019 je namreč delovala kot direktorica kmetijske inšpekcije na Inšpektoratu za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo, kjer je koordinirala delo inšpektorata v osmih območnih enotah. Pred tem je vodila tudi Območno enoto Celje omenjenega inšpektorata in več let delovala tudi kot inšpektorica na omenjenem inšpektoratu. Občasno pa predava strokovne vsebine študentom in društvom.

Andreja But bo na čelu tržnega inšpektorata zamenjala Martino Gašperlin, ki jo je vlada za vršilko dolžnosti glavne tržne inšpektorice za do šest mesecev prvič imenovala s 1. septembrom 2020, potem ko je julija tistega leta s položaja po 14 letih odstopila Andrejka Grlić. Vlada je Martino Gašperlin nato za v. d. glavnega tržnega inšpektorja za do šest mesecev imenovala še dvakrat, nazadnje največ do 28. marca 2022.