Prav tako je poudarila velik potencial Slovenije.

Von Bohnstein, ki je pred tem v Iranu opravljala funkcijo delegatke nemškega gospodarstva in generalne direktorice Iransko-nemške gospodarske zbornice, je izpostavila, da ima Slovenija izjemno geografsko lego in velik potencial, saj se nahaja v središču Evrope oziroma geografsko povezuje zahod in vzhod Evropske unije, so besede nove vodje povzeli v Slovensko-nemški gospodarski zbornici.

Slovenska podjetja so poleg tega inovativna, uspešna in poslujejo trajnostno, kar so najboljše lastnosti in predpogoj za tesno sodelovanje z majhnimi in srednjimi ter z mednarodno uveljavljenimi velikimi nemškimi podjetji.

"Močnejši in širši, kot je temelj slovensko-nemške poslovne skupnosti, lažje jo je slišati - v Ljubljani, Berlinu in v Bruslju," so v zbornici povzeli besede von Bohnsteinove, ki je hkrati izpostavila aktualne izzive v Evropi: "Globalne dobavne verige so prekinjene, potreben je ponovni premislek o energetski oskrbi, potovanja so še vedno omejena, prekinjeni so tudi nekateri čezmejni gospodarski odnosi."

Nova predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice je za soočenje z omenjenimi izzivi kot ključno izpostavila vlogo močne skupnosti. Slovensko-nemška gospodarska zbornica je namreč del mreže 140 bilateralnih nemških gospodarskih zbornic po vsem svetu, ki podpira nemška podjetja in odpira vrata na nemški trg gospodarstvu v državah gostiteljicah.

"Pomembno je, da smo mesto srečevanja podjetij iz obeh držav, sodelovanje, trgovina in partnerstva se lahko razvijejo le, če se obe strani poznata in sta druga z drugo seznanjeni. Osrednja naloga Slovensko-nemške gospodarske zbornice je jasna predstavitev potenciala slovenskih podjetij za nemško gospodarstvo. V preteklosti se je tu zgodilo veliko stvari, ki jih je mogoče razširiti in nadgraditi," še meni nova vodja zbornice.