Rok za oddajo zavezujočih ponudb se je iztekel v sredo, do tega dne ni bila vplačana nobena varščina, je povedal Pustatičnik.

Kot je pojasnil stečajni upravitelj, nekega zanimanja za upravno stavbo ni, je pa imel v času zbiranja ponudb en resen ogled, interesent iz tujine je spraševal tudi po bančni garanciji. A tudi te do srede, ko se je iztekel rok, tako kot varščine ni prejel.

Po Pustatičnikovih izkušnjah bi bila glede na postavljeno izhodiščno ceno redkost, če bi do prodaje prišlo v prvem krogu. Ob tem je opozoril, da je letalstvo zaradi pandemije covida-19 ena najbolj obremenjenih panog, zato je negotovo ugibati, kako se bo odvijala prodaja premoženja.

Pustatičnik bo sicer upniškemu odboru predlagal nov krog prodaje, tokrat najbrž z 10 odstotkov nižjo izhodiščno ceno.

Upravna stavba na Brniku s pripadajočimi zemljišči je najbolj vredno premoženje Adrie Airways, ki je jeseni 2019 pristala v stečaju. Stečajna masa podjetja je bila v otvoritvenem poročilu ocenjena na okoli 6,2 milijona evrov.

Poslovna stavba Adrie Airways je bila zgrajena leta 2009, ima štiri etaže in 4395 kvadratnih metrov neto površin. V njej so pisarne, učilnice, skladišče in parkirna mesta. Preostalo predstavljajo zemljišča okoli stavbe in zagrajeno parkirišče.

Rok za oddajo ponudb se je iztekel s koncem junijem, zainteresirani bi morali do tega dne vplačati varščino v višini 205.000 evrov ali za ta znesek predložiti bančno garancijo z veljavnostjo do 31. decembra.