Od 1. maja je bilo na portalu MojeDelo.com objavljenih 368 oglasov za kuharje in natakarje, med njimi 16 oglasov za chefa kuhinje. Foto: BoBo
Od 1. maja je bilo na portalu MojeDelo.com objavljenih 368 oglasov za kuharje in natakarje, med njimi 16 oglasov za chefa kuhinje. Foto: BoBo

Kuharji in natakarji so po besedah vodje marketinga na portalu MojeDelo.com Nike Rakonjac v tem obdobju leta najbolj iskani poklici. Veliko povpraševanje je tudi po pomočnikih v kuhinji, sobaricah in receptorjih, podjetja pa iščejo tudi turistične delavce, delivce hrane in picopeke, izhaja iz podatkov spletnega portala.

Kot ugotavljajo, so vsak dan objavljeni novi oglasi za sezonska dela, vse več pa je tudi povpraševanja po delu študentov. "Med sezonskimi deli je tudi nekaj študentskih del, med njimi prav tako prevladujejo dela v turizmu, tako študenti na našem portalu lahko dobijo delo reševalca iz vode, hostese, barista, čistilca in podobna dela v sezoni," je povedala vodja marketinga pri MojeDelo.com. Med zanimivimi oglasi je izpostavila še iskanje pomoči v floristični proizvodnji v Avstriji.

V gostinstvu bo poleti primanjkovalo od 15 do 20 odstotkov zaposlenih

Deležniki v turizmu in gostinstvu sicer glasno opozarjajo na veliko pomanjkanje kadra pred začetkom poletne sezone. Direktor Turistično gostinske zbornice Slovenije Fedja Pobegajlo je pred kratkim pojasnil, da se obsežno število zaposlenih, ki so se v epidemiji covida-19 prezaposlili v druge gospodarske dejavnosti, ni vrnilo.

Sorodna novica Ob rekordnem zaposlovanju tujcev nadzor nad kršenjem njihovih pravic še vedno pomanjkljiv

Po grobih ocenah naj bi v letošnji poletni sezoni primanjkovalo od 15 do 20 odstotkov zaposlenih, je dejal. Delodajalci po njegovih besedah vrzel zapolnjujejo tudi z zaposlovanjem tujcev, a je tudi to bolj zahtevno kot pred leti. Za poletno sezono v Avstriji napovedujejo 50 odstotkov zaposlenih v turizmu iz drugih držav, v Švici na primer 44 odstotkov, je popisal stanje.

Generalna sekretarka Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije Breda Črnčec ob tem opozarja, da se zaradi podpovprečnih plač, zahtevnih delovnih pogojev in sezonskega značaja panoga spopada z odlivom kadrov v druge dejavnosti in tujino ter da vpis mladih v gostinsko-turistična izobraževanja stagnira. Kot je pojasnila, je že v lanskem letu primanjkovalo okoli 10.000 delavcev, letos pa je po njeni oceni ta številka zagotovo že bistveno višja.