Medja se je odpovedal službenemu avtomobilu. Foto: STA
Medja se je odpovedal službenemu avtomobilu. Foto: STA

Uprava banke je sicer v preteklih dneh znova proučila stroške na področju uporabe službenih vozil. Pravijo, da Medji v skladu s pogodbo in notranjimi določili banke službeno vozilo sicer pripada, a se mu je odpovedal in ga v prihodnje ne bo uporabljal.

Odločitev, da banka za Medjevo službeno vozilo najame 70.000 evrov vreden audi A6 z dodatno opremo, je v zadnjih tednih namreč sprožila številne odzive, saj je banka lani že tretje leto zapored imela izgubo.

Zaradi negativnega odziva se je omenjalo celo, da Medjeva usoda na čelu NLB-ja visi na nitki, zadevo pa je obravnaval tudi nadzorni svet. Ta je nato izrazil "brezpogojno podporo vodstvu banke pri njihovih prizadevanjih za prestrukturiranje poslovanja", a naj bi bila mnenja nadzornikov različna.

Prvi nadzornik NLB-ja Klemen Vidic je tako izrazil pričakovanje, da bo Medja prevzel objektivno odgovornost za nekatere neprimerne odločitve. Pojavljale so se na primer tudi informacije o radodarni pogodbi z vodilno svetovno kadrovsko agencijo Korn Ferry International.