SKB banka je ena izmed 19 upnic Istrabenza, ki jim koprski holding dolguje okoli 900 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO
SKB banka je ena izmed 19 upnic Istrabenza, ki jim koprski holding dolguje okoli 900 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO

O predlogu SKB banke je Okrožno sodišče v Kopru Istrabenz obvestilo v sredo, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Istrabenza. Ker se je SKB le pridružil zahtevi Avstrijcev, to pomeni, da ne bodo začeli teči novi roki za morebitno uvedbo stečajnega postopka. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi o stečaju razmišljalo vse več upnic, ki jim Istrabenz skupaj dolguje približno 900 milijonov evrov.

Znano je, da je Bawag predlog za uvedbo stečaja vložil že aprila, po nekaterih podatkih zato, ker banke upnice niso uspele doseči dogovora glede uvrstitve reodkupnih pogodb, ki so jih banke že aktivirale, v skupno maso premoženja koprskega holdinga. Terjatve Bawaga do Istrabenza naj bi znašale približno 80 milijonov evrov.

Istrabenz je že ob vložitvi predloga za stečaj napovedal vložitev zahteve za odložitev odločanja o predlogu banke Bawag. Okrožno sodišče v Kopru je nato v začetku maja do 30. junija odložilo odločanje o predlogu za začetek stečajnega postopka holdinške družbe Istrabenz.

A. Me.