Foto:
Foto:

Predstavnik KNSS-ja - Neodvisnost za mariborsko regijo Milan Mesarič je povedal, da je zaradi stavke proizvodnja že skoraj v celoti ustavljena. Direktorja Cometa Marjana Lorgerja so povabili na nadaljnja pogajanja. Mesarič meni, da jim uprava doslej ni ponudila ničesar konkretnega, zato pričakuje, da bo Lorger tokrat imel konkretnejše predloge.

Če pogajanja ne bodo uspešna, bodo delavci stavkali tudi v prihodnjih dneh, v ponedeljek pa naj bi upravi Cometa prepovedali vstop v podjetje.

Ivačič: Proizvodnja poteka v vseh delih
Po besedah poslovnega sekretarja Cometa Zdravka Ivačiča v stavki ne sodeluje 180, temveč okoli 150 delavcev. Nekateri med njimi so solidarno podprli stavko, potem pa so se vrnili na svoja delovna mesta. Prav tako je Ivačič zanikal navedbe predstavnika KNSS - Neodvisnost za mariborsko regijo Mesariča, da je skoraj celotna proizvodnja v Cometu ustavljena. Ivačič trdi, da proizvodnja poteka v vseh delih, ponekod pa je res precej okrnjena.

Delavci za dvig plač vseh tarifnih razredov
Stavkovni odbor je na upravo Cometa že v začetku marca naslovil pet zahtev, uprava pa je štiri zavrnila kot neutemeljene. Delavci zahtevajo predvsem dvig plač vseh tarifnih razredov, ki ne dosegajo zakonsko določene minimalne plače. Ker pa je v družbi v zaključni fazi prenova motivacijskega sistema, ki vsem zaposlenim prinaša nekoliko višje plače, in ker potekajo tudi pogajanja o panožni in podjetniški kolektivni pogodbi, je uprava predlagala stavkovnemu odboru, da stavko odloži.