Strategija Telekoma je postavljena neodvisno od lastništva - lastniki jo sicer potrjujejo -, tako da bi se Telekom, tudi če prodaje deleža ne bi bilo, razvijal naprej in bo
Strategija Telekoma je postavljena neodvisno od lastništva - lastniki jo sicer potrjujejo -, tako da bi se Telekom, tudi če prodaje deleža ne bi bilo, razvijal naprej in bo "tudi v prihodnje uspešen operater", zagotavlja Skobe. Foto: MMC RTV SLO
Sklad Cinven pripravljen plačati več za Telekom

Predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe upa, da se bo poslovanje Telekoma Slovenije, ki je nad načrti - dobiček pred obrestmi, davki, depreciacijo in amortizacijo je v treh mesecih znašal 51,6 milijona evrov - odrazilo tudi v večji vrednosti za delničarje v prodajnem postopku.

"Koliko časa je še smiselno čakati, je vprašanje za prodajalce. Kar zadeva Telekom Slovenije, pa si želimo, da se čim prej konča - kakor koli že. Postopek se vleče že leto in pol, toliko časa je družba dejavna v prodajnem postopku, kar za njeno poslovanje ni pozitivno," je dejal Skobe.

Cinven naj bi zvišal ponudbo
Prek virtualne podatkovne sobe so z rezultati poslovanja seznanili tudi interesente za nakup, sklad Cinven. Slovenski državni holding se namreč s skladom še vedno pogaja. Posel bi bil lahko končan do konca meseca, Cinven pa je po neuradnih informacijah TV Slovenija pripravljen ponudbo pod določenimi pogoji celo zvišati. Za koliko, ni znano.

Prvotna cena je po pisanju časnika Dnevnik znašala 112 evrov za delnico, kar naj bi bilo precej pod pričakovanji države. Po pisanju Financ naj bi Cinven po novem ponujal okoli 140 evrov za delnico, a pod spremenjenimi pogoji.

Bo odločitev sprejela vlada?
Kdaj bi torej lahko bila prodaja končana? "Iskreno povedano, ne vem odgovora, a delamo vse, da bi postopek uspešno vodili, in upam, da do končne odločitve ne bo več dolgo trajalo, pa kakršna koli že bo," odgovarja član uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki vodi postopek prodaje, Matej Runjak.

V SDH-ju naj bi se sicer odločali, da bi odločitev o prodaji prepustila skupščini, torej vladi. Premier Miro Cerar o tem pravi: "Če se bo SDH odločil, da se obrne na skupščino, da ta oceni njegovo morebitno odločitev, bo vlada kot skupščina to storila."

Sklad Cinven pripravljen plačati več za Telekom