Predsednik uprave Telekoma Ivica Kranjčević je napovedal združitev Telekoma Slovenije in Mobitela, češ da so v družbi nujni strukturni in organizacijski premiki. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik uprave Telekoma Ivica Kranjčević je napovedal združitev Telekoma Slovenije in Mobitela, češ da so v družbi nujni strukturni in organizacijski premiki. Foto: MMC RTV SLO
Telekom Slovenije
Razlog za nepodelitev razrešnice je tudi v velikemu številu pomanjkljivosti in nejasnosti pri oblikovanju prevzemnih cen, ki jih je v revizijskem poročilu o nakupih Telekoma Slovenije v Makedoniji ter o nakupu Najdi.si ugotovila revizijska družba PWC. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik Društva mali delničarji Rajko Stanković je še pred glasovanjem predlagal, da se je nadzorni svet družbe 26. aprila lani zamenjal, zato je smiselno ločeno glasovanje. Šest članov nadzornega sveta, ki so delo opravljali od omenjenega datuma naprej, so delničarji podprli, stari upravi in staremu nadzornemu svetu pa razrešnice niso podelili.

Kranjčević napovedal združitev Telekoma Slovenije in Mobitela
Razlog za odločitev je tudi v velikemu številu pomanjkljivosti in nejasnosti pri oblikovanju prevzemnih cen, ki jih je v revizijskem poročilu o nakupih Telekoma Slovenije v Makedoniji ter o nakupu Najdi.si ugotovila revizijska družba PWC. Revizijsko poročilo je v sredo obravnaval nadzorni svet in upravo zadolžil, da do 15. julija izvede aktivnosti za sprožitev ustreznih pravnih postopkov v zvezi z odgovornostjo članov uprave in nadzornega sveta v prejšnjem sklicu, je pojasnil zdajšnji predsednik nadzornega sveta Tomaž Berginc.

Predsednik uprave Telekoma Ivica Kranjčević je napovedal združitev Telekoma Slovenije in Mobitela, češ da so v družbi nujni strukturni in organizacijski premiki. Druge družbe v skupini se bodo prestrukturirale, ob tem pa brez nižanja stroškov ne bo šlo. Projekt prenove se bo začel še ta mesec, do novembra pa bo Kranjčević nadzornemu svetu posredoval elaborat z novo organizacijo družbe. Nova družba naj bi poslovanje začela čez natanko eno leto.

Dividenda bo znašala tri evre bruto
Uprava bo na zahtevo nadzornega sveta do konca letal pripravila še načrt strategije skupine Telekom Slovenije za prihodnjih pet let. Največ pozornosti bo namenjene naložbam v Makedoniji in na Kosovu, pri manjših naložbah v Albaniji in Bosni in Hercegovini pa bodo pošteno razmislili o morebitnem umiku s trga.

Delničarji so na skupščini potrdili predlog uprave, da bo dividenda znašala tri evre bruto na delnico, kar skupaj znese 19,5 milijona evrov. Preostali del bilančnega dobička v višini slabih 42 milijonov evrov pa se prenese v prihodnje leto. Delničarji so se seznanili tudi s prejemki članov uprave in nadzornega sveta za lani. Bojan Dremelj je kot predsednik uprave zaslužil 243.496 evrov, preostali člani uprave pa dobrih 231.000 evrov. Nekdanji predsednik nadzornega sveta Koletnik je za delo do 25. aprila prejel 5.940 evrov, novi predsednik nadzornega sveta Berginc pa do konca leta 6.435 evrov.