Podobnost je po mnenju Nemcev sumljiva. Foto: MMC RTV SLO
Podobnost je po mnenju Nemcev sumljiva. Foto: MMC RTV SLO

Kot so poudarili v TVM-ju, je tožba Nemcev neutemeljena, zato jo zavračajo. Kot je znano, namreč Viseon Bus zatrjuje, da je TVM kopiral njihov letališki avtobus neoplan n 91222 L in ga tržil kot svoj lastni izdelek, predvsem v arabskih deželah.

Nasprotno pa v TVM-ju zatrjujejo, da družba razpolaga z vsem potrebnim tehničnim znanjem in izkušnjami za izdelavo avtobusov, saj se s proizvodnjo teh ukvarjajo že desetletja. V mariborskem podjetju tako menijo, da želi Viseon Bus "z različnimi nekorektnimi, neposlovnimi in škodljivimi dejanji" preprečiti realizacijo posla, ki so ga sklenili s korporacijo Al Amad. TVM, ki je v lasti skupine Viator & Vekor, naj bi namreč v prihodnjih petih letih v Savdsko Arabijo prodal sto nizkopodnih avtobusov MB 1341.

Dodajajo še, da je osnovni pogoj za proizvodnjo letališkega avtobusa generično znanje s področja proizvodnje avtobusov, s katerim so pri njih razpolagali še pred začetkom sodelovanja z družbo Neoplan, zaradi česar njihovo znanje tudi ne more biti predmet licenčnih pravic.