Delavci v CPM-ju so verjeli besedam direktorja Janeza Škobrneta, da bodo dobili še preostanek plač. Foto: MMC RTV SLO
Delavci v CPM-ju so verjeli besedam direktorja Janeza Škobrneta, da bodo dobili še preostanek plač. Foto: MMC RTV SLO

Uprava CPM-ja se je tako zavezala, da bo 30. novembra plačala najmanj še 350 evrov na zaposlenega iz naslova plače za mesec oktober, poleg tega pa bo na isti dan tudi v celoti poplačala vse obroke posojil zaposlenih, ki bi jih morala poplačati iz plač zaposlenih za oktober in blagajne vzajemne pomoči. Najpozneje do prihodnjega ponedeljka bo vodstvo podjetja v celoti izplačalo še morebitni preostanek neto plač.
Pretekli teden je namreč uprava zaposlenim izplačala po 400 evrov oktobrskega plačila, ob tem pa je umaknila in uničila vse vročene posojilne pogodbe ter Sindikatu dejavnosti cestnega gospodarstva predložilo podatke o prerazporejenem delovnem času in številu neplačanih ur do 26. novembra. Da bodo delavci res videli še preostanek plače, je osebno zagotovil tudi direktor podjetja Janez Škobrne. V nasprotnem primeru se bo stavkovni odbor znova odločal o morebitni stavki.

Kot smo že poročali, je stečaj CPM-ja, ki gradi tudi 64,5 milijona evrov vreden predor Markovec, pretekli mesec zahteval ptujski nogometni klub Drava. Le dober teden pred zahtevo po stečaju je CPM od Darsa zahteval podpis 4,5-milijonskega aneksa k pogodbi o gradnji predora Markovec, čeprav so zatrjevali, da nimajo težav z likvidnostjo.