Po zamenjavi članov nadzornega sveta bi lahko zamenjali tudi prvega moža Telekoma, Liborja Vončino. Foto: RTV Slo
Po zamenjavi članov nadzornega sveta bi lahko zamenjali tudi prvega moža Telekoma, Liborja Vončino. Foto: RTV Slo
Nadzorni svet Telekoma ima nove člane.

Predčasno so razrešili pet članov nadzornega sveta podjetja iz vrst predstavnikov kapitala, s spremembo statuta pa se je osemčlanski nadzorni svet povečal za enega člana iz vrst kapitala, torej države, ki je skoraj tričetrtinski lastnik Telekoma.

Zamenjava članov nadzornega sveta, Leonarda F. Peklarja, Ivana Bergoča, Sandija Češka, Franja Bobinca in Jožeta Colariča, ki bi jim mandat potekel jeseni, naj bi po nekaterih ugibanjih lahko vodila tudi v menjavo uprave Telekoma.

Nov nadzorni svet tako poleg treh predstavnikov zaposlenih po vladnem predlogu sestavljajo Matjaž Janša, Miro Rozman, Jože Zrimšek, Karmen Ponikvar, Žiga Turk in Borut Štrukelj.

Kot je po skupščini pojasnil predsednik uprave Telekoma Libor Vončina, bo šele čas pokazal, ali bo uprava lahko dobro sodelovala z novim nadzornim svetom. Kdaj bo ustanovna seja novega nadzornega sveta, zaenkrat še ni znano, Vončina pa sicer ne vidi razlogov, zaradi katerih bi dvomil o tem, ali bodo lahko novi člani nadzornega sveta svoje delo opravljali kompetentno.