Carla Bruni-Sarkozy je doslej predstavila tri albume, njen zadnji, Comme Si De Rien N'était, pa se je lani prodal v 90.000 izvodih. Foto: EPA
Carla Bruni-Sarkozy je doslej predstavila tri albume, njen zadnji, Comme Si De Rien N'était, pa se je lani prodal v 90.000 izvodih. Foto: EPA
Nelson Mandela
S koncertom v New Yorku bodo proslavili 91. rojstni dan Nelsona Mandela. Foto: EPA

Brunijeva bo nastopila v duetu z Davom Stewartom iz zasedbe Eurythmics, to pa bo njen prvi javni nastop, odkar je postala prva dama Francije. Na koncertu, ki se bo zgodil v soboto, bodo med drugim nastopili tudi Stevie Wonder, Alicia Keys in kraljica soula Aretha Franklin, glasbeni dogodek pa bo zaznamoval konec tedenskega slavja 91. Mandelovega rojstnega dneva.

"Gospod Mandela je ikona med politiki, njegovo žrtvovanje in vodenje pa je imelo velikanski vpliv na človečnost," so sporočili organizatorji. Koncert je namenjen tudi zbiranju sredstev za kampanjo 46664, ki nosi naslov po Mandelovi zaporniški številki, pod katero je bil zaprt 27 let, preden je postal prvi temnopolti predsednik Južnoafriške republike.

Vabljeni k branju recenzije zadnjega albuma Carle Bruni Comme Si de Rien N'etait.

Mandeli bodo poleg glasbenih imen vse najboljše zaželeli tudi drugi zvezdniki, med drugim Forest Whitaker, Susan Sarandon in Matt Damon.

Umik z odrov
Carla Bruni je pred poroko s francoskim predsednikom Nicolasom Sarkozyjem redno koncertirala, nato pa se umaknila z odrov, predvsem zaradi varnostnih razlogov, pa tudi ker podoba nastopajoče pop zvezdnice ne sovpadala najbolje z njenim novim statusom. Francoski mediji poročajo, da je Sarkozy tokrat dopustil izjemo le zato, ker gre za rojstni dan tako velikega moža in to ni turneja, s katero bi soproga promovirala svojo glasbeno kariero.