Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Citat - Arhiv

Hanan Awwad

Citat Hanan Awwad

16.7.2024

Ko pišem o zatiranju palestinskega ljudstva, čutim, da zastopam zatirane ljudi po vsem svetu. Angažirana beseda je zelo pomembna in ima velik vpliv. Zato smo to, kar smo pisali v Palestini, imenovali odporniška literatura.

Bill Viola

Citat Bill Viola

15.7.2024

Po mojem mnenju medijska tehnologija ni navzkriž z našim notranjim sebstvom, pač pa njegov odsev.

Edgar Degas

Citat Edgar Degas

14.7.2024

Pred dvesto leti bi slikal Suzane v kopeli, zdaj pač slikam ženske v lavorju.

Shelley Duvall

Citat Shelley Duvall

11.7.2024

Kubrick me je silil, da sem več tednov jokala po 12 ur na dan. Nikoli ne bom več dala toliko sebe. Če hočeš povzročati bolečino in temu reči umetnost, izvoli, ampak ne z mano.

Meryl Streep

Citat Meryl Streep

10.7.2024

Moč empatije je velik dar človeka.

Kai Heron

Citat Kai Heron

8.7.2024

Skrbijo me pozivi k temu, da moramo ostati optimistični in ohraniti upanje, čeprav prav veliko razlogov za upanje nimamo. Morda bi bilo bolje, da ostanemo trezni.

Zlatko Burić - Kićo

Citat Zlatko Burić - Kićo

6.7.2024

Svet opazujem z velikim sočutjem do mladih ljudi, ki imajo moč in željo ustvarjati nekaj, kar ima v sebi zrno utopičnega. Kot vidim, je edini izhod, da smo v skupinah nekaterih ljudi, ki še niso obupali.

Keith Haring

Citat Keith Haring

5.7.2024

Risba je še danes takšna kot v prazgodovini. Združuje človeka in svet. Živi v magičnosti.

Lily Gladstone

Citat Lily Gladstone

4.7.2024

Zlati globusi so malce podobni igri Squid Game. Situacija je taka: stisnjena si v steznik, tišči te lulat, a moraš čakati do odmora za oglase. Takrat je čisti kaos, v katerega moraš stlačiti še trenutek, da pozdraviš svoje idole, na primer Meryl Streep.

Abigail Morris (The Last Dinner Party)

Citat Abigail Morris (The Last Dinner Party)

2.7.2024

Moški vedno zvenijo presenečeni: 'Vtis si naredila name – bravo.' To je nenavadna oblika stričkastega izključevanja, kot da so oni edini arbitri rocka: 'Si že slišala za The Slits?' Obravnavajo nas, kot da smo prve ženske, ki so kdaj prijele za kitare.

Ismail Kadare

Citat Ismail Kadare

1.7.2024

Literarno delo sem ustvaril v času dveh diametralno nasprotnih političnih sistemov: tiranije, ki je trajala 35 let, in 20 let svobode. V obeh primerih je stvar, ki bi lahko uničila literaturo, ista: samocenzura.

El Greco

Citat El Greco

30.6.2024

Imitacija barv je najtežja naloga umetnosti.

Viggo Mortensen

Citat Viggo Mortensen

28.6.2024

Za to, da si umetnik, ni treba skladati glasbe, slikati, nastopati v filmih ali pisati knjig. To je samo način življenja. Zvezo ima s tem, da si pozoren, si zapomniš, prefiltriraš, kar vidiš in se na to odzoveš, da si udeležen v življenju.

Suad Amiri

Citat Suad Amiri

27.6.2024

Želela sem poudariti, da številni Izraelci, z Benjaminom Netanjahujem vred, živijo v nekdanjih arabskih hišah, iz katerih so bili Palestinci pregnani.

Donald Sutherland

Citat Donald Sutherland

23.6.2024

Preprosto ljubim svoje delo. Rad ga počnem. Gre za strast. In včasih se na ta način približam resnici. Resnici nečesa. Ne vedno, včasih pa.

Vinci Vogue Anžlovar

Citat Vinci Vogue Anžlovar

21.6.2024

V Sloveniji je pač kup šalabajzerjev, ki se prerinejo nekam, in če jim poveš, da so šalabajzerji, kar naenkrat postanejo, ne vem, odločevalci na Filmskem centru ali pa kaj takega, in ti k***i ne pozabijo tega, da si jim povedal, da so debili.

Tereza Vuk

Citat Tereza Vuk

19.6.2024

Veste, kaj je smešno? Da sem ves čas ista. Nič se ni spremenilo, samo misli dajem na tipkovnico. In kar naenkrat sem urbana legenda, fenomen, inteligentna in ne vem še kaj. Prej sem bila pa zguba.

Nora Ephron

Citat Nora Ephron

18.6.2024

Kot mlada novinarka sem mislila, da so zgodbe preprosto to, kar se zgodi. Kot scenaristka pa sem dojela, da zgodbe ustvarjamo s tem, da dogodkom okrog sebe vsilimo zorni kot.

Tiago Rodrigues in Eric Ruf

Citat Tiago Rodrigues in Eric Ruf

17.6.2024

Kultura v političnih razpravah nima več nobene teže.

Branko Šturbej

Citat Branko Šturbej

16.6.2024

Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati.

Stran 1 od 228
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov