Kot smo poročali, je policija za incident izvedela prek posnetka, ki je zakrožil po družbenih omrežjih in sprožil val ogorčenja. Turista so identificirali na podlagi fotografij, vendar njegovega imena niso navedli.

Kolosej je pod Unescovo zaščito. Foto: Reuters
Kolosej je pod Unescovo zaščito. Foto: Reuters

V Bolgariji rojeni in Bristolu živeči 27-letnik je bil na izletu s svojim dekletom, ko je na 2000 let staro steno Koloseja vrezal napis Ivan+Hayley 23.

Italijanski karabinjerji so sporočili, da so Ivana hitro izsledili s pomočjo primerjav fotografij. Ko so ga poklicali, je izrazil globoko obžalovanje za svoje dejanje, je poročal Euronews.

"Povedal nam je, da je zelo razburjen zaradi tega, kar je storil, kar naprej se je opravičeval," je dejal Roberto Martina iz vrst karabinjerjev. "Mislim, da ga je skrbelo za posledice sodnega pregona. Pojasnili smo mu, da mu grozi od dve do pet let zapora in denarna kazen do 15.000 evrov."

Kot je pojasnil, jih je Dimitrov poklical, potem ko so izbrskali njegovo številko iz podatkov, ki jih je od njega pridobil hotel. Pustili so mu sporočilo, naj jih pokliče nazaj. "Normalno, skrbelo ga je za pravne posledice, ki smo mu jih pojasnili," je še dejal Martina in dodal, da proti dekletu ne teče noben postopek.