Mala šola je bila v petek dopoldne polna poslušalcev, ne rušiteljev. Foto: RTV SLO
Mala šola je bila v petek dopoldne polna poslušalcev, ne rušiteljev. Foto: RTV SLO

Že v četrtek je namreč Helena Lovše Vrhovec, predstavnica Inšpektorata RS-ja za okolje in prostor, sporočila, da je rušenje za nedoločen čas prestavljeno. Izjavila je tudi, da inšpektorat ne ruši ljudi, ampak zgradbe. Na to se je Renata Vidič, predstavnica Foruma AKC Metelkova mesta, za MMC RTV Slovenija odzvala s komentarjem, da bodo na Metelkovi s svojimi telesi branili zgradbo. "Če bo padla Mala šola, bo padla Metelkova," je prepričana Vidičeva, z njo pa se strinja tudi Aldo Milohnić, eden izmed avtorjev predstavljene knjige.

Kot je še povedala predstavnica foruma, ilegalna ilegala ni v interesu Metelkove, legalno legalni ne morejo biti, zato je njihov cilj, da postanejo legalno ilegalni, kar pomeni, da bi bili neodvisni ter sposobni zaščititi vsebine, ki jih ponujajo v AKC-ju.

Tako kot lani, ko je že bilo napovedano rušenje Male šole in so za ohranitev Metelkove tam organizirali posebne straže, jih v AKC-ju načrtujejo tudi tokrat. Na Metelkovi se je že v četrtek zjutraj začel Festival stalne grožnje, s katerim se upirajo rušenju. Po besedah Vidičeve so udeleženci vztrajali do zgodnjih petkovih ur, ko jih je nekaj čez šest zamenjala sveža ekipa. Program je napovedan vse do nedelje zjutraj, niti kasneje pa se z Metelkove ljubitelji alternativne kulture ne želijo umakniti.










Metelkove ne damo, trdijo ljubitelji alternativne kulture. Foto: RTV SLO
Na načrtovano rušenje opozarja poziv na vratih Gromke. Foto: RTV SLO
Dopolnjuje pa ga program, kako se rušitvi Male šole upreti. Foto: RTV SLO
Ekipa se je zamenjala okrog 6. ure zjutraj. Foto: RTV SLO
Želodce so si lahko napolnili v Šengenski kuhinji. Foto: RTV SLO
Mala šola je bila na predstavitvi knjige polna. Foto: RTV SLO
Grožnje z rušenjem nad Metelkovo visijo že 13 let. Foto: RTV SLO