Trainstation Squat ima svoje prostore v stavbi, obiti z lesom, blizu železniške postaje v Kranju. Foto: Trainstation Squat
Trainstation Squat ima svoje prostore v stavbi, obiti z lesom, blizu železniške postaje v Kranju. Foto: Trainstation Squat

Trainstation Squat je znan kot edini gorenjski urbani, nekomercialni in alternativni kulturni center ter produkcijski ustvarjalni prostor. Njegova ekipa je do zaprtja v tem objektu uredila prostore za dejavno in ustvarjalno preživljanje časa in opravljala družbenokoristna dela, spodbujala soustvarjanje kulture in svobodno umetniško izražanje ter neformalni prenos znanja in izkušenj.

Dvodnevni koncert podpore
V podporo delovanja samega objekta in tamkajšnjih dejavnosti je za konec naslednjega tedna najavljen dvodnevni dobrodelni koncert. Njegov namen je predvsem pokritje dela stroškov, ki so nastali z vnovičnim odprtjem, ter podpora nadaljnji ureditvi in dokončni legalizaciji objekta.

Na prihajajočem odprtju bodo 26. februarja nastopili Le Serpentine, Sereš, Street Creeps, Drek u pest, Paragrab, Wasted Time, Release The Ectoplasm, Sirotinje in Attic Mist, za drugi dan pa so napovedani Didge, Pyroxene, Mist, Paraziti p.13, Chatte Noire, Tomcat, Najbolši, Or Else in 30 stopinj v senci. Oba dneva se koncerti pričnejo ob 20. uri.

Pestra nova sezona
Za novo sezono so potrjena tudi že nekatera imena, ki jih bo Trainstation Squat gostil pod svojo streho, med njimi so Ozric Tentacles, Extreme Noise Terror, Ritam Nereda, Werefox, Dubzilla, Jardier, Ponor, Iamdisease in drugi. Ponovno pa se obetajo še različne brezplačne izobraževalne delavnice, predavanja, umetniški kino Kinofobia in druge dejavnosti.