Pri blogih si je med drugim tudi zabavno predstavljati, kdo sedi za tipkovnico. Foto: EPA
Pri blogih si je med drugim tudi zabavno predstavljati, kdo sedi za tipkovnico. Foto: EPA
S pomočjo novega natečaja na spletu že raste zametek 'prave' knjige. Foto: EPA

Avtorji blogov tako pridno polnijo strani Mojega spleta, s tem pa omogočajo pestro ponudbo tudi tistim, ki najdejo več užitka v prebiranju kot v branju. Kot smo že prejšnji teden napovedali, bo po koncu natečaja, 1. maja 2008, izšla knjiga z 80 blogi, ki jih bo izbrala strokovna žirija, tem osemdesetim pa se jih bo pridružilo še 20, ki jih boste izbrali bralci sami. Tako da - čim prej se pridno lotite branja in ocenjevanja.

Prvi teden ste svoje verze in besede med drugim namenili razmerjem, seksu in ljubezni, svoji resničnosti in glasbi, mladosti, gospodu na mali črpalki, neprizanesljivemu življenju na periferiji, ježi v temi, bližanju konca, bližini, cimetu in dotiku, iskanju Irene in ne nazadnje (nekam postmodernistično in samonanašalno) celo literarnemu natečaju. Pa še marsikaj drugega bi se našlo.

Nekaj besed bodo tudi tokrat literarnemu natečaju namenili v nocojšnji oddaji Valodrom ob 19.30 na Valu 202. Posebej zanimivo pa bo prihodnjo nedeljo (2. decembra), ko bodo v oddaji gostili tudi nekaj avtorjev blogov, ki sodelujejo na literarnem natečaju.

Do prihodnjega tedna, ko bomo ponovno pokukali v vaše pisanje, pa se poslovimo z besedami blogarja Tiveca Ozarja, ki je takole pojasnil vzgibe za svoje pisanje:

Pišem.
Neumorni komutator:
pišem, da živim,
in za drobcen -im
na koncu svojega živ ;
iz žil v pero
za vse prisrčne male katastrofe
- neizbrisno - ,
za vsaj prgišče zvezdnih usedlin,
ko vse ostalo bo prešlo.