Jeseni prihaja v kinematografe film You Will Meet a Tall Dark Stranger, v katerem je Woody Allen med drugim sodeloval z legendarnim igralcem Anthonyjem Hopkinsom. Foto:
Jeseni prihaja v kinematografe film You Will Meet a Tall Dark Stranger, v katerem je Woody Allen med drugim sodeloval z legendarnim igralcem Anthonyjem Hopkinsom. Foto:
Marion Cotillard.
Ena izmed novih francoskih muz Woodyja Allena je po novem tudi z oskarjem nagrajena Marion Cotillard. Foto: EPA

Naslov novega filma Woodyja Allena še ni znan, zato pa se vse jasneje izrisuje igralska zasedba, ki se z režiserjem podaja v Pariz.
Po Zadnjem udarcu v Londonu in Ljubezni v Barceloni bo z vmesnim postankom v domačem New Yorku in nato ponovno v britanski prestolnici, Allen tokrat izkoristil kuliso še ene evropske metropole z bogato zgodovinsko tradicijo. V mestu zaljubljencev želi režiser videti oskarjevko Marion Cotillard, ki je kot Edith Piaf prepevala v filmu Življenje v rožnatem, lani oziroma letos pa še v muzikalu Devet. Francoska igralka naj bi imela po poročanju nekaterih ameriških medijev pogodbo praktično v žepu.
V poletnem projektu Woodyja Allena naj bi zaigrala tudi Rachel McAdams, ki se je nedolgo nazaj s Sherlockom Holmesom preganjala po meglenih ulicah Londona. Kot je že znano, se bo med ognjema dvojice muz znašel ameriški komik Owen Wilson, prav tako pa se šušlja, da naj bi se v kadru za kratek čas pojavila francoska prva dama Carla Sarkozy. Za Allenovim projektom stoji španski studio Mediapro, s katerim je podpisal pogodbo o treh filmskih naslovih.
Seks, nezvestoba in ščepec smeha
V zadnjem Allenovem projektu Whatever Works so zaigrali Larry David, Evan Rachel Wood in Patricia Clarkson, nedolgo nazaj pa je režiser končal tudi snemanje filma You Will Meet a Tall Dark Stranger. V tem nastopajo Antonio Banderas, Josh Brolin, Anthony Hopkins, Naomi Watts, Freida Pinto in Lucy Punch, v kinematografe pa prihaja septembra.
Film, ki ga je Allen snemal v Londonu, naj bi prinašal nekaj romance, seksa, nezvestobe, predvsem pa smeh. Zgodba se vrti okoli skupine ljudi, katerih strast, ambicije in hrepenenje jih vodijo v vrsto težav, ki se raztezajo do smešnih do resnično nevarnih prigod. Sprva naj bi v eni izmed vlog nastopila Nicole Kimdan, a jo je zaradi prekrivanja s snemanjem filma Rabbit Hole pozneje nadomestila Lucy Punch.