Wild Hogs govori o motoristih. Foto: EPA
Wild Hogs govori o motoristih. Foto: EPA
Motoristi pogosto nimajo najboljšega slovesa.

Hells Angels so prepričani, da bo film Wild Hogs, ki ga bodo posneli pri Disneyju, pri gledalcih zbudil asociacijo na njihovo organizacijo in tako nanjo metal slabo luč. Wild Hogs bo namreč zgodba o skupini mož v srednjih letih, ki si domišljajo, da so motoristi in se odpravijo na lov za pustolovščinami na širnih ameriških cestah, kjer pa kaj kmalu naletijo na resnično “možato” skupino odpadnikov na jeklenih konjičkih. Ti motoristi naj bi se predstavljali z logom, ki je odločno preveč podoben tistemu od Hells Angels, da bi šlo za golo naključje.



Varuhi zakona so organizacijo Hells Angels že pogosto uspeli povezati s preprodajo drog, kaljenjem javnega miru in tudi hujšimi prestopki. Hells Angels, ki poudarjajo, da so neke vrste družina somišljenikov, ki letno prevozi več kot 20 tisoč milj, in ne tolpa, so pred kratkim uspeli iztržiti skoraj milijon dolarjev odškodnine od kalifornijske občine Santa Clara, kjer so leta 1998 brez pooblastil in nasilno policisti vdrli v njihov klub.

Včasih jih popkultura le premami
V šestdesetih in sedemdesetih so motoristi nastopili v neštetih ameriških filmih, kar je verjetno sprožila tudi knjiga slovitega Hunterja S. Thompsona. Pisatelj je v šestdesetih nekaj časa potoval s klubom, nato pa napisal Hells Angels: The Strange And Terrible Saga of The Outlaw Motorcycle Gangs. Za enega izmed boljših filmov s to tematiko danes velja Hells Angels On Wheels (1967), v katerem je nastopil tudi Jack Nicholson.