Armie Hammer je nase najprej opozoril v
Armie Hammer je nase najprej opozoril v "dvojni" vlogi – v drami Družbeno omrežje (2010) je s pomočjo računalniške magije igral dvojčka Winklevoss. Večina gledalcev pa se ga seveda spomni po romantični drami Pokliči me po svojem imenu (2017) režiserja Luce Guadagnina, v kateri je nastopil ob Timothéeju Chalametu. Foto: AP
Sorodna novica Igralec Armie Hammer obtožen posilstva

Filmski blog Deadline poroča, da so bila za film Next Goal Wins potrebna "dodatna snemanja", in ker Armie Hammer ni bil na razpolago (v zadnjem letu se je namreč umaknil iz javnega življenja in bil na odvajanju zaradi odvisnosti od spolnosti), so vlogo na novo posneli z Willom Arnettom. Šlo je sicer za epizodno vlogo enega od vodilnih mož Nogometne zveze Ameriške Samoe, ki pa so jo z novim igralcem malce razširili.

"Najslabša nogometna reprezentanca na svetu"
Film bo zgodba o neslavni nogometni reprezentanci Ameriške Samoe, ki je razvpita predvsem po katastrofalni tekmi iz leta 2001, na kateri so izgubili z 31 proti 0. Dogajanje je postavljeno v čas kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2014, ko je ekipa v upanju na čudež najela samosvojega trenerja Thomasa Rongena (igra ga Michael Fassbender).

Scenarij za film sta spisala Waititi in Iain Morris, poleg Fassbenderja in Arnetta pa v njem nastopijo še Elizabeth Moss, Oscar Kightley, David Fane, Beulah Koale, Lehi Falepapalangi, Semu Filipo, Uli Latukefu, Rachel House, Kaimana, Chris Alosio, Rhys Darby in Angus Sampson.

Will Arnet je bil za emmyja nominiran kar sedemkrat: enkrat za stransko vlogo v nanizanki Odbita rodbina, štirikrat kot gostujoči igralec v nanizanki 30 Rock in še dvakrat za animirano nadaljevanko BoJack Horseman. Foto: AP
Will Arnet je bil za emmyja nominiran kar sedemkrat: enkrat za stransko vlogo v nanizanki Odbita rodbina, štirikrat kot gostujoči igralec v nanizanki 30 Rock in še dvakrat za animirano nadaljevanko BoJack Horseman. Foto: AP

Konec kariere?
Pred točno letom dni se je Armie Hammer znašel v središču zelo javnega škandala: na družbenih omrežjih so se pojavile kopije njegovih sporočil, v katerih popisuje nasilne, celo kanibalsko obarvane spolne fantazije. 24-letna ženska ga je tudi obtožila posilstva. Na petah tega škandala je Hammer izgubil večino projektov, v katerih bi moral nastopiti, denimo romantično komedijo Shotgun Wedding z Jennifer Lopez, serijo o nastajanju Botra, dramo o aferi Watergate Gaslit in broadwaysko predstavo The Minutes. Losangeleška policija je preiskavo proti Hammerju uradno odprla februarja in jo po poročanju TMZ-ja prejšnji mesec tudi zaključila; okrožni tožilec proti njemu najverjetneje ne bo vložil obtožnice.

Hammerja bomo videli še v Smrti na Nilu
Ridley Scott
je leta 2017 oral ledino, ko je v svoji že posneti drami Ves denar sveta Kevina Spaceyja, ki je bil takrat obtožen številnih spolnih napadov, le nekaj tednov pred premiero zamenjal s Christopherjem Plummerjem – pa čeprav je različica s Spaceyjem veljala za dokončano. V nasprotju s studiem Sony pa je zdaj naveza 20th Century Studios/Disney odločila, da v dokončani film Smrt na Nilu ne bodo posegali. Ker je igralska zasedba detektivskega filma tako velika, po navedbah Deadlina "ni bilo praktično", da bi Hammerjeve prizore posneli na novo. Premiera je tako napovedana za 11. februar.