JJ Abrams si je v vlogi, ki bo stopila v ospredje naslednjih filmov trilogije, zamislil manj znano ime. Eda Speleersa, enega izmed igralcev, o katerih se najbolj govori, dobro poznajo gledalci serije Downton Abbey. Foto:
JJ Abrams si je v vlogi, ki bo stopila v ospredje naslednjih filmov trilogije, zamislil manj znano ime. Eda Speleersa, enega izmed igralcev, o katerih se najbolj govori, dobro poznajo gledalci serije Downton Abbey. Foto:
Vlogo Darth Vaderju sorodnega lika naj bi prevzel Adam Driver, ki je nase opozoril predvsem v seriji Girls.
Vlogo Darth Vaderju sorodnega lika naj bi prevzel Adam Driver, ki je nase opozoril predvsem v seriji Girls. Foto: EPA
Vojna zvezd
Epizoda 7 nastaja pod taktirko režiserja z znanstvenofantastičnim svetom dobro seznanjenega JJ Abramsa. George Lucas je vajeti nad franšizo pred dvema letoma za 4,05 milijarde dolarjev prepustil Disneyju.

Da se bo prvo v novem nizu nadaljevanj ene najuspešnejših znanstvenofantastičnih franšiz ukvarjalo predvsem z liki prvih filmov - torej Lukom Skywalkerjem, princeso Leio in Hanom Solom -, vemo že nekaj časa, a v zgodbi so naredili prostor tudi za predstavnika mlajše generacije, ki bo predvidoma v središče pripovedi porinjen v naslednjih filmih.


JJ Abrams, ki se bo po letih Lucasovega usmerjanja protagonistov v galaksiji daleč, daleč stran sam spopadel z zahtevno nalogo, naj bi po poročanju revije Variety razmišljal o tem, da vlogo mladega jedija nameni temnopoltemu igralcu in s tem prebije tradicionalno linijo zvezdnikov Vojne zvezd.
V takem primeru naj bi bil končni izbor najbolj naklonjen britanskemu igralcu Johnu Boyegi, ki se je kritikom prikupil v filmu Attack the Block. Za vlogo v znanstvenofantastični zgodbi Joeja Cornisha so ga na podelitvi nagrad britanskega neodvisnega filma prepoznali kot najboljšega novinca. Govorice mu pripisujejo tudi glavno vlogo v biografskem filmu o olimpijskem prvaku Jesseju Owensu.
Lakaj iz Downton Abbeyja ali kuhar metamfetamina?
Snemanje nove epizode Vojne zvezd naj bi se začelo še to pomlad v Londonu, zato so glavne vloge verjetno že tako rekoč razdeljene. Ker igralce pogodba zavezuje k molčečnosti, za zdaj le špekulacije vlogo mladega jedija pripisujejo tudi Edu Speleersu, ki ga lahko vidimo kot člana osebja v Downton Abbeyju, ali pa Jesseju Plemonsu, ki smo ga lahko videli v lanski veliki zmagovalki malih zaslonov, zadnji sezoni Kriva pota. Plemonsa je v povezavi z vlogo v Vojni zvezd pred časom omenjal že Abrams.
Seznam potencialnih igralcev se s trojico ne konča. Špekulira se še o britanskem (predvsem gledališkem) igralcu Matthewu Jamesu Thomasu (v Broadwayu je igral v glavni vlogi muzikala Spider-Man: Turn off the Dark) in Rayu Fisherju, ki je na newyorškem odru v igri Fetch Clay, Make Man igral Muhammada Alija.
Premiero Epizode VII napovedujejo za božič prihodnje leto, zatem se bo nov sklop trilogije nadaljeval. Glede na to, da se bo prvo od nadaljevanj posvetilo ikoničnim figuram legendarne Lucasove Franšize, ne preseneča, da se vračajo Harrison Ford, Mark Hamill in Carrie Fisher.