Javier Bardem je v vlogi zlobneža prepričal leta 2007 v filmu bratov Coen Ni prostora za starce in osvojil oskarja za najboljšo stransko moško vlogo.  Plaz pohval pa si je nazadnje priboril v filmu Čudovito, z vlogo pa se ponovno znašel v družbi nominirancev za zlati kipec. Foto:
Javier Bardem je v vlogi zlobneža prepričal leta 2007 v filmu bratov Coen Ni prostora za starce in osvojil oskarja za najboljšo stransko moško vlogo. Plaz pohval pa si je nazadnje priboril v filmu Čudovito, z vlogo pa se ponovno znašel v družbi nominirancev za zlati kipec. Foto:
James Bond
23. film franšize naj bi začeli snemati konec novembra.

42-letni igralec se vloge veseli, saj so ga že kot majhnega starši v kino peljali gledat Bondove filme in je eden tistih, ki si je ogledal celotno franšizo. Bardem, ki je poročen s špansko kolegico Penelope Cruz, je seznanjen z vlogo, ki so mu jo dodelili, vendar sam javnosti ne sme razkriti podrobnosti.
Za zdaj je naslednji naslov v dolgi franšizi znan zgolj kot Bond 23, vse bolj pa se omenja tudi Skyfall.
Pod režisersko taktirko Sama Mendesa
V sicer nevaren svet dragih avtomobilov, lepih deklet in martinija se bo tokrat podal režiser Sam Mendes, ki ga je ameriška akademija leta 1999 nagradila za film Lepota po ameriško. Tretjič bo svojo vlogo ponovil Daniel Craig, šesti igralec, ki si je poleg svojih predhodnikov Seana Conneryja, Georgea Lazenbyja, Rogerja Moora, Timothyja Daltona in Piercea Brosnana nadel Bondov smoking.
Tudi 43-letni britanski igralec ne želi biti večno 'izgubljen' v svetu tajnih agentov. Priznava, da mu je vloga spremenila življenje, vendar ob tem upa, da jo bo po tretjem filmu predal mlajšemu in sposobnejšemu kolegu.
S prvim nastopom v Casino Royale je kritike in ljubitelje serije prepričal, manj uspešen je bil naslednji film Kvantum sočutja leta 2008, v tretjem poskusu pa čaka Britanca soočenje s trenutno enim najbolj cenjenih igralcev.