Igralko smo pred kratkim lahko videli ob Richardu Geru v filmu Zaplešiva. Foto: EPA
Igralko smo pred kratkim lahko videli ob Richardu Geru v filmu Zaplešiva. Foto: EPA
Antonio Banderas
Tokrat v vlogi krajevnega novinarja ... Foto: EPA

Lopezova se bo na velikih platnih tokrat predstavila v vlogi novinarke, ki raziskuje umore žensk v mestu Juarez, prek raziskovanja pa se tudi vse bolj začenja zavedati
svoje identitete kot ženska latinskoameriškega rodu.

Antonio Banderas bo krajevni novinar, Martin Sheen pa urednik časopisa v Chicagu in tako šef Jennifer Lopez. Urednik raziskovalnega dela svoje novinarke sprva ne jemlje preveč resno, kmalu pa se izkaže, da je ta na sledi veliki novinarski zgodbi.

Mesto groze in strahu
V Juarezu je bilo od leta 1993 umorjenih skoraj štiristo žensk, več kot sto pa jih je bilo žrtev serijskih morilcev, ki so načrtovali napade na mlade, revne ženske, od katerih jih je bila večina zaposlena v velikih tovarnah, v katerih so nastajali izdelki za tuje trge. Večina žtrev je bila posiljenih, zadavljenih in nato odvrženih v puščavo.

Za zgodbo življenja v tem mestu se hollywoodski zvezdniki zanimajo že dlje časa, lansko leto so tako posneli neodvisni film Devica iz Juareza, v katerem je zaigrala Minnie Driver, vendar pa ta še ni prišel v kinematografe, leta 2003 pa je v Juarezu dobrodelni nastop privolila tudi Jane Fonda.

Krvoločno kovanje zaslužka?
Počasi pa so se družine žrtev že tudi naveličale pozornosti, tako je Celia de la Rosa, mati ene od žrtev, dejala, da gre po njenem mnenju le za kovanje denarja iz nesreče njene hčerke in drugih žrtev. Drugih posledic pa ni, saj prizadetim družinam nihče ne pomaga, dodaja de la Rosa. Snemanje filma Bordertown pa se bo bržkone vsaj delu teh kritik izognilo, saj so levji delež filma posneli kar v ZDA.