Kako dobro David Bowie obvlada osnovne fizikalne zakone? Foto: EPA
Kako dobro David Bowie obvlada osnovne fizikalne zakone? Foto: EPA

Zato morda niti ni presenetljivo, da naj bi slovitega znanstvenika srbskega rodu v filmu upodobil ravno glasbenik z nešteto alteregi. Nastajanje filmskega portreta Nikola Tesle bo vodil režiser Christopher Nolan.

Nikola Tesla velja ne le za enega največjih, ampak tudi za enega najbolj skrivnostnih znanstvenikov. Mož, ki je z raziskovanjem rotirajočega magnetnega polja postavil temelje razvoju izmeničnega električnega toka, naj bi namreč prišel do neverjetnih znanstvenih spoznanj, ki jih človeštvo še danes ni sposobno razumeti. Tako mu pripisujejo tudi povzročitev skrivnostnih bliskov sredi Sibirije in Avstralije, katere uradna znanost pojasnuje s padcem meteoritov na Zemljo; tisti, ki ljubijo skrivnosti, pa prav radi verjamejo, daje Nikola Tesla odkril skrivnost prenosa energije na dolge razdalje.

Družinsko sodelovanje drugič
Scenarij filma Prestige je po knjižni predlogi Christopherja Priesta iz leta 1996 napisal režiserjev brat Jonathan Nolan. To pa ni prvo sodelovanje bratov Nolan. Jonathan je napisal tudi kratko zgodbo, po kateri je nastal scenarij za film Memento. Snemanje naj bi steklo januarja, za nastop v filmu pa so v igri tudi imena Hugh Jackman, Christian Bale and Michael Caine.