Podelili ji jo bodo 25. aprila v dvorani Alice Tully Hall v Lincoln Centru.

Cate Blanchett je ena najbolj cenjenih in večkrat nagrajenih igralk. Foto: Reuters
Cate Blanchett je ena najbolj cenjenih in večkrat nagrajenih igralk. Foto: Reuters

"Navdušeni smo, da lahko Cate Blanchett ponovno sprejmemo v Lincoln Centru, kjer so bili trije od njenih filmov že prikazani v okviru newyorškega filmskega festivala," je v izjavi dejala Lesli Klainberg, direktorica za oddelek filma pri Lincoln Centru.

"Njena kariera vključuje izjemne nastope v filmih, od majhnih neodvisnih filmov do velikih studijskih franšiz in z nekaterimi najbolj priznanimi režiserji našega časa. Naš privilegij je, da ji posvetimo slavnostni večer in njenim številnim zasluženim nagradam dodamo še eno priznanje," so njene besede povzeli na Ameriški tiskovni agenciji AP.

Lani nagradili Spika Leeja
Prejšnjo slavnostno podelitev Chaplinove nagrade, ki je počastila Spika Leeja, je pandemija preložila za več kot eno leto in je na koncu potekala septembra lani. Chaplinovo nagrado podeljujejo od leta 1972, prejšnji prejemniki pa so tudi Alfred Hitchcock, Billy Wilder, Elizabeth Taylor, Martin Scorsese, Meryl Streep in Sidney Poitier.

Cate Blanchett je ena najbolj cenjenih in večkrat nagrajenih igralk. Svoj pečat je pustila v filmih Letalec, Elizabeta, Babilon, Nadarjeni gospod Ripley, Carol in drugih. Avstralka je oskarja dobila za vlogi v filmih Otožna Jasmine (2013) in Letalec (2004).