Film Čarli in tovarna čokolade je navdušil Britance. Foto: Kolosej
Film Čarli in tovarna čokolade je navdušil Britance. Foto: Kolosej

Zadnji teden se je namreč film režiserja Tima Burtona z Johnnyjem Deppom v glavni vlogi zavihtel na vrh lestvice največjih zaslužkarjev med filmi, ki trenutno vabijo k obisku kinematografov. Podatka se ni razveselila predvsem ekipa znanstveno-fantastičnega trilerja Otok, v katerem blesti Ewan McGregor. Britanski igralec naj bi bil poleg napete zgodbe največji adut filma, ki obravnava temo računalniško nadzorovane utopične družbe sredi 21. stoletja.

Film Michaela Baya je zadnji konec tedna prislužil 1.4 milijona britanskih funtov. Sliši se veliko, a le dokler si ne ogledamo zaslužka filmarjev, ki so skupaj spravili drugo filmsko priredbo zgodbe o nenavadni tovarni čokolade. Za ogled filma so namreč Britanci v istem časovnem obdobju izdali kar 2.8 milijona funtov.

Morda nekoliko presenetljivo pa se je na repu deseterice najbolje obiskanih filmov zadnjega konca tedna zavihtela uspešnica iz malo drugačnega Hollywooda. Deseti najbolj gledani film je namreč postala epska produkcija The Rising, ki so jo ustvarili prekaljeni filmarji iz indijskega Bollywooda.