Cruise se na Japonskem dobro znajde; snemal je že Poslednjega samuraja, zdaj bi še Misijo. Foto: Reuters
Cruise se na Japonskem dobro znajde; snemal je že Poslednjega samuraja, zdaj bi še Misijo. Foto: Reuters
V japonski prestolnici bi snemal en teden. Foto: EPA

Američan je tako še enkrat pokazal, da je velik oboževalec Japonske ali da se Japoncem vsaj zna prikupiti. Cruise je med drugim nastopil v filmu Poslednji samuraj, ki ga je tudi produciral, za kar mu je ob obisku dežele vzhajajočega sonca tamkajšnji prometni minister izročil priznanje za promoviranje Japonske v filmih.

Prestolnico bi okupiral za en teden
Nemogočo misijo bi Cruise postavil v Tokio, v katerem bi snemal en teden, če bi mu le gostitelji omogočili, da je mesto en teden njegovo. Ker se zaveda, da je sicer velik zvezdnik, a da prebivalci japonske prestolnice nad njegovo namero kljub temu ne bi bili ravno navdušeni, je svoje želje postavil na realnejša tla, zato bi bil zadovoljen že, če bi lahko mesto izpraznili "le" ponoči in zvečer.

Posnetki za vedno ...
"Že mogoče, da ljudje ne bi bili ravno navdušeni nad prometom in enotedenskim gostiteljstvom, a z ekipo bi napravili posnetke, ki bi se jih zapomnili za vedno," jih je skušal za svojo idejo navdušiti Cruise. Ta je zaupal še, da so hoteli že del tretje Misije: Nemogoče snemati v tej deželi, a so se na koncu le odločili za Kitajsko, saj se lahko Šanghaj pohvali s stavbami, ki so bile idealne za snemanje, kot je zahteval scenarij.

Izlet z vlakom
Ne da bi rabil dodatno reklamo, a očitno Cruise ničesar ne prepušča naključju, saj je za navduševanje japonskih oboževalcev izdatno segel v žep. Za en dan je zakupil hitri vlak, na katerem je prostora za 1.300 potnikov, in na potovanje iz Tokia v Osako povabil druščino 150 oboževalcev, s katerimi je razpravljal o svoji ljubezni do Japonske.