Foto:
Foto:
Brownovo knjižno uspešnico imamo tudi v slovenskem prevodu.

Režiser Ron Howard je pri izbiri glavnega igralca imel težko nalogo, saj so se za vlogo potegovali tudi Russel Crowe, Hugh Jackman in George Clooney. Hanks je vsekakor imel prednost pred drugimi tekmeci, saj sta s Howardom že sodelovala pri filmu Apollo 13, kar se je takrat izkazalo kot zmagovalna kombinacija. Zdaj je vsa režiserjeva pozornost namenjena iskanju igralke za vlogo francoske znanstvenice Sophie Neveu, ki Langdonu priskoči na pomoč pri reševanju umora v pariškem Louvru.

Katera bo zaigrala v vlogi francoske znanstvenice?
Kot poročajo ameriški časniki, so v ožjem izboru igralka Audrey Tatou, poznamo jo po vlogi Amelie, Virginia Ledoyen, ki je v filmu Plaža (The Beach) nastopila skupaj z Leonardom DiCapriem, in Ludivine Sagner, znanka iz zadnjega dela uspešnice Peter Pan. Kljub režiserjevi svobodi pri iskanju igralcev pa je Howardov seznam doživel precej kritik med hollywoodskimi producenti, saj si ti v vlogi Sophie želijo videti bolj znano osebo, ki bo v kinodvorane privabljala številčnejše občinstvo.

Bo tudi film tako uspešen kot knjiga?
Film bodo začeli snemati naslednje poletje v Parizu, potem pa sledi selitev na novo prizorišče v London in na Škotsko. Knjiga Da Vincijeva šifra avtorja Dana Browna je izšla lani in se v trenutku zavihtela med prodajne uspešnice. V ZDA so do danes prodali sedem milijonov izvodov, v Veliki Britaniji več kot pol milijona, precejšnje število pa jih je najti tudi na knjižnih policah slovenskih bralcev.