Moje pesmi, moje sanje še danes velja za enega najbolj uspešnih muzikalov vseh časov. Foto:
Moje pesmi, moje sanje še danes velja za enega najbolj uspešnih muzikalov vseh časov. Foto:
Julie Andrews in Christopher Plummer
V filmu bodo nastopili prapravnuki Georga von Trappa.

Tokrat družinskih članov ne bodo odigrali 'najeti' igralci, ampak sami potomci resničnega mornariškega oficirja Georga von Trappa, ki ga je v filmu režiserja Roberta Wisa odigral Christopher Plummer. Zgodba filma Von Trapp Children Christmas Movie (Božični film von Trappovih otrok), v kateri bodo zaigrali najstniki Melanie, Sofia, Amanda in Justin, bo precej drugačna od prvega filma o von Trappovih. Otroci bodo igrali člane glasbene skupine, ki se s številnih nastopov vračajo domov.

Potujoča glasbena skupina
Za četverico potomcev Georga von Trappa nastop v filmu pravzaprav ne bo prvo seznanjanje s svetom zabave. Melanie, Sofia, Amanda in Justin bodo namreč v filmu pravzaprav upodobili svoje resnično življenje. Skupinica je skupaj že štiri leta potovala po svetu in prepevala znamenite pesmi iz filma Moje pesmi, moje sanje. Čeprav bo glasba tudi tokrat v središču pozornosti, pa Sofia zatrjuje, da film ne bo muzikal, pač pa le zabavni film o glasbeni skupini.

Zgodba pa ne bo tako zelo preprosta. Vsaj nekaj čarobnosti mora vendar vsak božični film vsebovati. In to bo tokrat zagotovilo menda zares posebno božično drevo, ki ga bodo štirje pevci prenašali s seboj. Za filmom stoji producent John Demers, ki je napovedal še zabavni zaplet z dvema nepridipravoma, ki si želita 'nezakonito' prilastiti nenavadno drevo. Zgodbo si je zamislil scenarist Paul Shapiro. Film Von Trapp Children Christmas Movie je sicer za hollywoodske razmere prav poceni produkcija, saj njen proračun znaša le 4 milijone ameriških dolarjev.

Družinsko drevo von Trappovih
Da bi si lažje predstavljali vez med štirimi novopečenimi hollywoodskimi igralci in otroci, upodobljenimi v filmu Moje pesmi, moje sanje, naj zapišemo, da so Sophia, Amanda, Justin in Melanie pravnuki Wernerja von Trappa, ta pa je bil eden izmed sinov polkovnika Georga von Trappa. Od Trappovih otrok sta živi tudi še Agatha in Maria, ki sta ju v filmu predstavljali deklici z imenoma Louisa in Liesl.