Foto:
Foto:
Almodovarja so ob prihodu v to obmorsko mesto obkolili novinarji.

Na slovesnosti ob odprtju so režiserju, ki bo na festivalu pokazal svoj nov film Melinda and Melinda, podelili glavno nagrado festivala, zlato školjko. Nagrade bodo dobili tudi ameriška igralka Annette Bening in njen kolega Jeff Bridges, ki smo ga nazadnje lahko videli v filmu Seabiscuit. Poleg omenjenega filma bo Allen na festivalu pokazal tudi dokumentarec Don't Drink The Water.

V uradni konkurenci bodo med drugim pokazali film San zimske noći srbskega režiserja Gorana Paskaljevića. Izven konkurence bodo prikazali še film Istvana Szaba Being Julia, v katerem igra Beningova.

Allen ima Španijo vedno raje
Allen je že pred časom začel kazati svojo naklonjenost Španiji. Po tem ko je leta 2002 prejel nagrado asturijskega princa za umetnost, je izrazil željo, da bi svoje filme lahko snemal v Španiji. Nato pa je obiskal Španijo z džez orkestrom New Orleans Jazz Band. Zdaj pa bo imel v San Sebastianu svetovno premiero njegov najnovejši film.

Prikazan tudi Almodovarjev film
V posebni sekciji bo prikazan tudi najnovejši film španskega režiserja Pedra Almodovarja Slaba vzgoja (2004), v katerem igra mehiški igralec Gael Garcia Bernal, ki smo ga videli v filmu Zločin očeta Amara. Almodovar je že v San Sebastianu, kjer se bo udeležil projekcije svojega filma.