Premiera filma Megalopolis je predvidena za 27. september. Foto: EPA
Premiera filma Megalopolis je predvidena za 27. september. Foto: EPA
Sorodna novica Sedemminutni aplavz, a tudi žvižgi Coppolovemu življenjskemu projektu Megalopolis

Spletni portal Variety je pridobil dva videoposnetka, na katerih se režiser Francis Ford Coppola sprehaja po filmskem setu svojega ambicioznega znanstvenofantastičnega epa Megalopolis in na lica poljublja mlajše statistke. Videoposnetka je lani posnel član ekipe med snemanjem prizora v nočnem klubu, v katerem je nastopalo okoli 200 statistov.

"Delal sem z zelo pomembnimi režiserji in takšno vedenje je neobičajno," je dejal anonimni vir za Variety. "Nikoli nisem videl, da bi se kdo na snemanju, in to velja tudi za snemalca, dotaknil igralca." Dodal je, da je Coppola med snemanjem stopil do mikrofona in dejal: "Oprostite, če pridem do vas in vas poljubim. Vedite, da je to izključno v moj užitek."

Coppolov tiskovni predstavnik ni želel komentirati videoposnetkov ali trditev o Coppolovem vedenju. Dva člana produkcijske ekipe sta podala izjavi glede dotičnega prizora. Darren Demetre, izvršni producent filma, je zapisal: "Dva dni smo snemali slavnostni klubski prizor v slogu Studia 54. Francis se je sprehajal po prizorišču in s prijaznimi objemi in poljubi na lica igralcem v ozadju vzpostavljal duh prizora. Tako je pomagal navdihniti in vzpostaviti klubsko vzdušje, ki je bilo tako pomembno za film. Nikoli nisem bil seznanjen s pritožbami o nadlegovanju ali slabem vedenju med izvajanjem projekta."

V drugi izjavi je prva pomočnica režiserja, Mariela Comitini, Coppolo vzela v bran in delo z njim opisala kot "veliko čast". "Opazovala sem, kako je Francis ustvaril živahno, profesionalno in pozitivno okolje na snemanju," je dodala. "Kot eden najbolj spoštovanih filmskih mojstrov se Francis ni ustrašil tega velikega podviga."

Sorodna novica Francis Ford Coppola bo film Megalopolis posnel za lastnih 120 milijonov dolarjev

Videoposnetki potrjujejo poročilo časopisa Guardian, v katerem so osebe, udeležene pri snemanju filma, zatrjevale, da je 85-letni režiser "poskušal poljubiti nekatere zgoraj brez in pomanjkljivo oblečene statistke" in se branil, rekoč, da jih je zgolj "poskušal spraviti v razpoloženje filma". Guardianova zgodba se je pojavila tik pred svetovno premiero filma Megalopolis v tekmovalnem programu v Cannesu.

Spomnimo, da je Coppola sam financiral celoten proračun filma v višini 120 milijonov dolarjev. Ampak ker je film financiral Coppola, je Variety opozoril drugi vir, "ni bilo kadrovskega oddelka, ki bi nadzoroval dogajanje. Komu naj bi podali prijavo? Bi se pritožili Coppoli glede njegovega obnašanja?" Pri filmu sta sodelovali dve koordinatorki za intimnost, ampak na sceni v nočnem klubu nista bili prisotni, kar je nenavadno, saj je bilo velikemu številu statistov in statistk naročeno, da se oblečejo pomanjkljivo in klubskemu večeru primerno.

Junija je Lionsgate pridobil pravice za domačo distribucijo filma in določil za datum premiere 27. september. Coppola je bil prejšnji teden tudi imenovan za prejemnika odlikovanja Kennedyjevega centra, ki ga bo prejel na slovesnosti 8. decembra v Washingtonu.