Foto:
Foto:
Kdo bi si mislil, da znajo tudi resni Švicarji postreči z dobrim humorjem.

Po najnovejših podatkih najdemo na prvem mestu trenutno film Viski, pri nastajanju katerega so sodelovali argentinski, urugvajski in nemški filmski ustvarjalci. Film pripoveduje zgodbo o 60-letnem lastniku tekstilne delavnice v urugvajski prestolnici Montevideo, ki vztrajno propada. Njegovo življenje pa je tesno povezano z njegovo zvesto pomočnico Marto.

Nacionalni stereotipi vedno vžgejo
Filmu Viski so gledalci dodelili povprečno oceno 3,95, z zgolj stotinko zaostanka pa mu sledi francosko-švicarska koprodukcija, komedija z naslovom Dobrodošli v Švici. Komedija, za katere nastanek je zaslužna režiserka Lea Fazer, se je prikupila občinstvu zaradi hudomušnega načina predstavitve značilnih francoskih in švicarskih navad.

Zmagovalec bo spoznaval Slovenijo
Sekcija Obzorja je najobsežnejša sekcija Liffa, saj bo letos postregla s kar 29 filmi. Zmagoviti film, ki mu bodo gledalci namenili najvišjo povprečno oceno, bo nagrajen z zlatim kolutom; še pomembneje pa je, da bo Cankarjev dom ta film odkupil za predvajanje v kinematografih širom po Sloveniji.

Do konca pričakujemo preobrate
Gledalci lahko za film glasujejo ali na tradicionalen način - ime filma ob odhodu iz Cankarjevega doma zapišejo na list papirja - ali pa oddajo svoj glas prek mobilnega telefona. Poudariti pa je treba, da večina filmov še ni bila prikazana, zato so rezultati res zgolj začasne narave