22. film o Jamesu Bondu bo svet ugledal 29. oktobra, najprej v Lonodnu, nato pa drugod po svetu. Foto: EPA
22. film o Jamesu Bondu bo svet ugledal 29. oktobra, najprej v Lonodnu, nato pa drugod po svetu. Foto: EPA

Velika premiera se bo zgodila 29. oktobra v Odeon West End, še isti večer pa ga bodo odvrteli tudi v nekaterih kinematografih drugod po svetu. Sicer pa bo festival, ki bo potekal med 15. in 30. oktobrom, odprl film Rina Howarda Frost/Nixon. Ta temelji na intervjujih, ki jih je z nekdanjim ameriškim predsednikom opravil David Frost. Novica o Bondovi premieri je prišla na dan sočasno z razkritjem drugega trailerja za Quantum of Solace, poroča BBC.

V trailerju opazimo tako svetlolasega Daniela Craiga in Judi Dench kot Bondovo dekle Olgo Kurylenko in tokrat francoskega zlobneža Dominica Greena (Mathieu Amalric). Med ostalimi filmi, ki jih bodo predvajali na 52, londonskem festivalu, so še W, Stonov biografski izdelek o ameriškem predsedniku Georgu W Bushu (v glavni vlogi se predstavlja Josh Brolin)

Tukaj so še film o Che Guevari Stevena Soderbergha, drama Hunger Bobbyja Sandsa in dokumentarec o pokojnem Hunterju S Thompsonu. Videti pa bo mogoče še filme o Miku Tysonu, canskega nagrajenca The Class in komedijo Vicky Cristina Barcelona.