Igralci v biografski drami Walk The Line so imeli temeljit glasbeni pouk. Foto: Reuters
Igralci v biografski drami Walk The Line so imeli temeljit glasbeni pouk. Foto: Reuters

Poleg Joaquina Phoenixa nastopa v filmu tudi Reese Witherspoon, ki je upodobila glasbenico June Carter Cash. Igralca tokrat nista imela lahke naloge, saj sta njuni vlogi zahtevali pravo petje in igranje na inštrumente. O svojem liku je Phoenix povedal, da je Johnnyja zelo težko opisati, saj je bil precej kompleksna osebnost. Eden od razlogov, da se je igralec navdušil nad vlogo, pa je tudi glasbenikova večplastnost, saj je različnim ljudem predstavljal povsem drugo osebnost. Tako je imel tudi s poglabljanjem v Johnnyjev značaj precej dela.

Naporni glasbeni pouk
Ob premieri filma, ki ga sicer celotna zasedba promovira že od filmskega festivala v Torontu, je Witherspoonova na vprašanje, kako težko je bilo snemanje, povedala, da so bile zelo naporne zlati ure petja in igranja inštrumentov. Vendar pa je takoj dodala, da sta bila Johnny in June mnogo več kot le njuna glasba. Navdušila jo je namreč ljubezenska zgodba dveh glasbenikov, ki ju je skupno delo družilo 12 let, kar je pripeljalo do rojstva velike ljubezni, ki pa je dolgo nista mogla izpolniti.

Poleg igranja na kitaro se je moral Phoenix naučiti tudi petja, in to ne kakršnega koli petja, ampak je moral prepričljivo upodobiti enega najbolj prepoznavnih glasov v glasbeni industriji. Temu je med drugim mogoče prisluhniti v skladbah, kot so Folsom Prison Blues, Ring of Fire, A Boy Named Sue in Ballad of a Teenage Queen.

Celovit portret Cashevega značaja
Ob številnih glasbenih nastopih je Phoenixu, ki je med drugm nastopil v filmih Gladiator, Vas ob gozdu in Znamenja, uspelo upodobiti tako temne kotičke Cashovega značaj kot njegove pozitivne lastnosti. Ti so zaznamovale zlasti začetna leta njegove kariere, ko je imel turneje skupaj z Elvisom Presleyjem, Royom Orbisonom, Jerryjem Leejem Lewisom in ljubeznijo njegovega življenja, bodočo ženo June Carter. Film Walk the Line se tako posveča glasbenikovemu življenju od njegovega otroštva do razmerja s Carterjevo, ki je doseglo svoj vrhunec v njuni poroki leta 1968.

Nov pogled na Joaquina Phoenixa
Režiser James Mangold, ki je poskrbel tudi za scenarij filma, je o svojem novem izdelku povedal, da bodo ob Phoenixovi igri dinamične osebnosti Johnnyja Casha igralčevi oboževalci morda nekoliko presenečeni. Po njegovem mnenju se bo najbrž podrla podoba o Phoenixu, ki nastopa v ciničnih in bolj ali manj negativnih vlogah, saj izžareva ob glasbenih nastopih in stanju za mikrofonom polno veselja in radosti, kar se še dodatno stopnjuje med opazovanjem obraza Reese Witherspoon oziroma June Carter.