Henry Cavill je lani oboževalce presenetil z nepričakovano napovedjo slovesa od serije in njenega naslovnega lika. Štafeto je predal Liamu Hemsworthu, a še pred tem ga bomo lahko videli v celi tretji sezoni. Foto: Netflix
Henry Cavill je lani oboževalce presenetil z nepričakovano napovedjo slovesa od serije in njenega naslovnega lika. Štafeto je predal Liamu Hemsworthu, a še pred tem ga bomo lahko videli v celi tretji sezoni. Foto: Netflix
Sorodna novica Henry Cavill naj bi že prispel v Slovenijo na snemanje serije The Witcher

Druga polovica sezone, naslednjih pet epizod, bo na pretočni platformi objavljena en mesec pozneje, 27. julija. Glede na to, da so prejšnje sezone izšle v zimskih mesecih, kar se ujema z zasneženimi kulisami serije, Netflix z napovedjo poletnega termina rahlo preseneča. Znano je že, da bo posneta tudi četrta sezona, a brez Henryja Cavilla v glavni vlogi.

Fantazijski žanr ostaja močan adut
Netflixova serija The Witcher je aprila lani dosegla 500 milijonov ur ogledov in s tem postala ena najbolj priljubljenih serij pretočnega velikana. Po knjižnih predlogah Andrzeja Sapkowskega jo je za televizijska platna priredila Lauren Schmidt Hissrich.

Sapkowski plete zgodbo o lovcih na pošasti z nadčloveškimi sposobnostmi. Eden od njih je Geralt iz Rivie, ki mu bralec sledi na dogodivščinah po domišljijski deželi, v kateri poleg mečev in lokov obstajajo tudi čarovnije. Geralta v seriji upodobi Henry Cavill.

Ekipa v Sloveniji (skoraj) neopaženo
Mediji so spomladi lani poročali, da je snemanje potekalo tudi v Sloveniji. Natančneje v Kranjski Gori in Predjamskem gradu, ki je bil 5. aprila v ta namen zaprt za obiskovalce. Verodostojnost novice je s posnetkom rekreacije v okolici Podkorena podkrepil tudi igralec Henry Cavill.

Po poročanju portala Redanian Intelligence so The Witcherja snemali še na Južnem Tirolskem, na otoku Krku in v okolici Pulja.

Napovednik se začne tam, kjer se Geralt s čarobnim napojem in mečem opremi za boj proti čarovniku Rinceu, ki je po obubožanju Cintre dobil nalogo, da najde Ciri. V nadaljevanju napovednik še razkrije, da se bo Ciri v tretji sezoni spopadla z vilinskimi bojevniki, imenovanimi The Wild Hunt, ki so se pojavili že v drugi sezoni.

Sorodna novica Novi Veščec razočaral: oboževalci kategorično zavrnili predzgodbo v obliki miniserije

Po poročanju portala Redanian Intelligence bo v prvi epizodi z naslovom Shaerrawaedd prikazan srdit boj na ruševinah vilinskega mesta. Globlje sporočilo epizode bo razvidno v pogovoru med Geraltom, Yennefer in Ciri, ko se bodo spraševali o moralni dilemi nevtralnosti, neopredeljenosti in pasivnosti v svetu.

Tretja sezona se najbolj približa knjigam
"Po mojem mnenju je tretja sezona najboljši približek knjigi,"
je v pogovoru za EW povedala režiserka Lauren Schmidt Hissrich. Temeljila bo na drugem romanu sage, Time of Contempt, a z vključevanjem tudi elementov iz prvega in tretjega romana.

Namesto Cavilla kmalu Hemsworth
Netflix je še pred prihodom druge sezone prižgal zeleno luč za snemanje tretje in četrte sezone, za katero pa napovedujejo veliko spremembo v igralski zasedbi. Henry Cavill je namreč konec oktobra lani naznanil novico, da bo v četrti sezoni Geralta iz Rivie igral Liam Hemsworth.

"Tako kot pri največjih literarnih likih, tudi tu predajam štafeto s spoštovanjem do časa, ki sem ga preživel v vlogi Geralta. Z navdušenjem pričakujem Liamov pristop k temu najbolj fascinantnemu in raznovrstnemu moškemu," je še dodal.