Letos mineva 20 let, odkar je v kina prišel prvi film Jurski park in postal velikanska uspešnica. Foto: Universal Pictures
Letos mineva 20 let, odkar je v kina prišel prvi film Jurski park in postal velikanska uspešnica. Foto: Universal Pictures

36-letni režiser je svoj prvi celovečerni film Safety Not Guaranteed, komedijo o potovanju skozi čas, prikazano na festivalu Sundance, režiral šele lani, predtem pa se je podpisal pod en TV-film in en dokumentarec, piše BBC.

V vlogi izvršnega producenta bo s Trevorrowom sodeloval legendarni Steven Spielberg, ki je režiral prva dva dela skoraj dve milijardi dolarjev vredne dinozavrske franšize, zamišljene po romanu Michaela Crichtona. Tretji film režiserja Joeja Johnstona je v primerjavi s prvima dvema deloma k omenjenemu znesku prispeval "le" slabo petino, torej nekaj manj kot 400 milijonov.

Spielberg je že leta 2011 povedal, da nastaja četrti Jurski park, in razveselil oboževalce, ki pa bodo očitno nanj čakali polnih trinajst let (tretji del je bil 2001), saj naj bi film, posnet v 3D-tehniki, v kina prišel šele junija 2014, skoraj okroglih 21 let po prvem delu.

Iz Universala drugih podrobnosti o zasedbi niso sporočili, znano pa je, da bosta scenarij napisala Rick Jaffa in Amanda Silver, avtorja scenarija za Vzpon Planeta opic, še poroča BBC.