Chritain Bale in Michael Caine sta združevala že moči v filmu Batman: Na začetku. Foto: EPA
Chritain Bale in Michael Caine sta združevala že moči v filmu Batman: Na začetku. Foto: EPA
Michael Caine
Michael Caine bo nastopil tudi v filmu The Children of Men. Foto: EPA

Zgodba filma, ki ga bodo začeli snemati januarja prihodnje leto, se odvija v Londonu v 20. stoletju, kot tekmec čarovnika Christiana Bala pa se bo predstavil Hugh Jackman. Njuno rivalstvo ju pripelje tako daleč, da postaneta morilca. 72-letni britanski igralec Michael Caine bo nastopil v vlogi nekdanjega čarovnika, ki uči Jackmana skrivnosti trgovanja. Film, za katerim stoji filmska hiša Disney, naj bi stal okoli 40 milijonov dolarjev.

Projekt za projektom
Caina, čigar film The Weather Man v režiji Nicolasa Cagea pravkar prihaja v ameriške kinematografe, pa čaka pred omenjenim trilerjem še en projekt - nastopil bo namreč v filmu produkcijske hiše Universal Pictures The Children of Men režiserja Alfonsa Cuarona. V znanstvenofantastičnem filmu se bo Caine preizkusil v vlogi starega hipija, v glavnih vlogah pa bosta nastopila Clive Owen in Julianne Moore.

Slednja bo upodobila edino ostalo nosečnico na svetu, ki jo mora zaščititi nihče drug kot Clive Owen. Film The Children of Men, katerega zgodba temelji na romanu P. D. Jamesa, bodo snemal v Londonu, The Prestige pa bo nastal v ZDA.

Michael Caine in Christian Bale pa se ne predstavljata prvič skupaj na velikem platnu, saj sta oba zaigrala že v filmu Batman: Na začetku, kjer je prvi igralec nastopil v vlogi butlerja, Bale pa je upodobil samega Batmana oziroma Brucea Wayna.