Če smo se o Tomu Cruisu v zadnji letih naučili česa, je to, da z njim ne gre zobati češenj. Svoje pravnike je poslal že nad vse od ustvarjalcev South Parka pa do paparacev. Foto: EPA
Če smo se o Tomu Cruisu v zadnji letih naučili česa, je to, da z njim ne gre zobati češenj. Svoje pravnike je poslal že nad vse od ustvarjalcev South Parka pa do paparacev. Foto: EPA
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey bo moral dokazati, da lahko kako akrbacijo izvede tudi brez pomoči kaskaderjev.

Še nekaj tednov pred tem se je režiser in zvezda komedije Tropic Thunder Ben Stiller v intervjujih otepal vprašanj, kdo naj bi bil skrivnostni superzvezdnik, ki se bo v filmu pojavil v miniaturni epizodni vlogici. No, skrivnost je razkrita: to je Tom Cruise, ki se je zredil s pomočjo posebne obleke iz lateksa (v angleščini ima zgovorno ime fat-suit).
Slike ne prilagamo, ker so igralčevi pregovorno učinkoviti publicisti poskrbeli, da je bilo s tožbo zagroženo vsem stranem, na katerih se bi pojavila. "Paparaci so uničili presenečenje za milijone oboževalcev po vsem svetu, ki naj bi to odkrili šele v kinu," so zapisali v izjavi za javnost. Sodna bitka je pravzaprav še vedno kar verjetna možnost.

Če bi bila Apokalipsa zdaj komedija ...
Film, ki ga promovirajo kot "smešno Apokalipso zdaj", je zgodba o zvezdnikih akcijskih filmov, ki do vratu zabredejo v čisto pravo pustolovščino - in izkaže se, da brez pomoči kaskaderjev le niso tako žilavi ... "Gre za nekakšen film v filmu," razlaga eden od glavnih igralcev Jack Black. "V Vietnam se odpravijo snemat film o vietnamski vojni, a v džungli nevede vdrejo na ozemlje preprodajalcev drog. Kar naenkrat so v resnični življenjski nevarnosti, a se obnašajo, kot da je vse to v scenariju."

V filmu poleg Stillerja in Blacka nastopita še Robert Downey Jr. in Matthew McConaughey. Slednji je vskočil namesto Owena Wilsona, ki si je po letošnjih že vsem znanih težavah privoščil oddih od snemanja filmov.

A. J.