Foto: IMDb
Foto: IMDb

Na promocijskih plakatih za film in v napovedniku je mogoče videti različne barbike. Dua Lipa na primer igra morsko deklico barbiko, skupaj s številnimi drugimi igralkami, ki upodabljajo mogoče razsežnosti slavne lutke. Igralka Ane Cruz Kayne je sodnica vrhovnega sodišča, Alexandre Shipp je slavna avtorica, Isse Rae je predsednica, Emme Mackey je prejela Nobelovo nagrado za fiziko. Ryan Gosling igra Kena, Will Ferrell pa zlobnega direktorja.

Studio Warner Bros. je sprva objavil prvo podobo filma, ki vključuje otroke, ki uničujejo svoje punčke, potem ko so videli veličastnost 30-metrske barbike – pripovedovalka pa je Helen Mirren. Ta napovednik za film Barbika je imel določene reference na film 2001: Vesoljska odiseja Stanleyja Kubrika in je prvič uradno predstavil barbiko v izvedbi igralke Robbie, vendar ni razkril veliko o likih ali zgodbi.

Foto: IMDb
Foto: IMDb

V novem napovedniku je mogoče videti, da so scenografsko ustvarili povsem plastičen svet, od krtače za lase do palm in valov na plaži. Zdaj je znano tudi, da bosta Barbika in Ken v filmu postavljena tudi v "resnični svet" in prisiljena spopasti se s stiskami, ki jih to prinese.

Sorodna novica Simu Liu: Film Barbika razbija stereotipne lepotne standarde "plavolase, bele" punčke

Ko se v novem napovedniku barbika vozi po ulici v deželi barbik, gre mimo kina, kjer predvajajo film Čarovnik iz Oza (1939). To morda lahko nakazuje preizkušnje, ki jo čakajo v novem svetu.

Greta Gerwig je režiserka in soscenaristka filma skupaj z Noahom Baumbachom, igra pa cela plejada znanih imen, tudi Simu Liu, Kate McKinnon, Will Ferrell, America Ferrera, Michael Cera. "Ljudje slišijo 'barbika' in avtomatično mislijo, da vedo, za kakšen tip filma bo šlo. Potem pa slišijo, da ga bo režirala Greta Gerwig in zanj napisala tudi scenarij, pa se takoj popravijo, češ, no, mogoče pa ne vem," je povedala Robbie za revijo Vogue.

Režiserka je v enem od intervjujev razkrila, da je sprva mislila, da bo snemanje filma o barbiki zanjo "konec kariere", vendar je zatrdila, da se je Mattel med produkcijo izkazal za "neverjetnega partnerja". "Dali so nam tako zaupanje in takšno svobodo, mislim, da je to neverjetno redko," je povedala v epizodi podkasta Due Lipe z naslovom At Your Service.

Glavna zvezda Robbie prek svoje produkcijske hiše LuckyChap Entertainment film tudi producira skupaj s studiem Warner Bros. Del ekipe je tudi z oskarjem nagrajena kostumografinja Jacqueline Durran, ki je pred tem sodelovala z Gerwig pri Času deklištva.

Foto: IMDb
Foto: IMDb

"Gre za iskanje svoje notranje lepote in posedovanje tega dela sebe ter tega, kako biti najboljša mogoča različica sebe," je igralec Liu dejal o prihajajočem filmu, ki ga je koproduciral Mattel, kjer barbike nastajajo.

"Zelo jasno se spomnim nekaterih naših velikih zapletenih plesnih prizorov, Greta je bila zelo, zelo vestna glede tega, komu je dodelila vloge. Izbrali smo lahko ljudi različnih oblik, velikosti, z različnimi zmožnostmi, da vsi sodelujejo v tem plesu – vse pod tem sporočilom: Ni vam treba biti plavolas, bel ali xyz, da bi utelešali tisto, kar pomeni biti barbika ali Ken," je dejal Liu med gala prireditvijo v čast azijskim umetnikom in voditeljem v zabavni industriji, poroča Vanity Fair.

Film bo v kinematografih od 21. julija.