Kevin Spacey se zadnje čase veliko smeji - Old Vic v Londonu je poln, kritiki so končno pokimali. Foto: EPA
Kevin Spacey se zadnje čase veliko smeji - Old Vic v Londonu je poln, kritiki so končno pokimali. Foto: EPA
Las Vegas
Film z delovnim naslovom 21 bo govoril o igralcih pokra, snemali pa ga bodo v Las Vegasu. Foto: EPA

Ameriški tednik Variety je zapisal, da bo Spacey film, ki ga bodo snemali v resničnih salonih za igranje pokra, produciral, zelo verjetno pa je, da bo v njem tudi igral. Delovni naslov filma je 21, filmsko zgodbo pa je navdihnila resnična zgodba o študentih znamenite univerze Massachusetts Institute of Technology (MIT), ki se odpravijo v Las Vegas, da bi se v pokru pomerili z največjimi mojstri pokra. Ker so odlični tudi v štetju kart, jim to tudi uspe.

Bo Spacey sprejel vlogo?
Kevin Spacey naj bi se po namigovanjih zdaj moral odločiti, ali bo sprejel vlogo mentorja nadarjenega študenta. Glavna vloga enega izmed študentov je že oddana, dobil jo je Jim Sturgess, film pa bo režiral avstralski režiser Robert Luketic, ki se je leta 2001uveljavil z režijo Blondinke s Harvarda.

Spomladi z O'Neillom na Broadway
Dvakratni oskarjevec Spacey - kipca je dobil leta 1996 in 2000 za vlogi v filmih Osumljenih pet in Ameriška lepota - pa je pred kratkim povedal, da svojih gledaliških talentov ne bo hranil le za Londončane. Obljubil je, da se spomladi 2007 vrača na odre Broadwayja. Zaigral bo v drami Eugena O'Neilla A Moon for the Misbegotten, v kateri zelo uspešno nastopa tudi v Old Vicu - to produkcijo so zelo pohvalili tudi londonski kritiki, ki Spaceyju sicer dolgo niso bili naklonjeni. 47-letni Spacey je v kakšni O'Neillovi drami prvič zaigral leta 1986 - takrat je nastopil v igri Dolgega dneva potovanje v noč (Long Day's Journey Into Night).