Doslej je film v blagajno prinesel 361 milijonov dolarjev. Foto: Reuters
Doslej je film v blagajno prinesel 361 milijonov dolarjev. Foto: Reuters
Misija: nemogoce 3
Oboževalci Toma Cruisa so na Kitajskem prikrajšani za šest minut. Foto: Kolosej

Film so namreč okrnile škarje cenzure, zaradi katerih si bodo kitajski gledalci lahko ogledali le film brez prizora, v katerem zmedene kitajske vojake ubije junak filma v vlogi Toma Cruisa. Kot so povedali v Kitajski filmski družbi, se jim je zdel prizor nadvse žaljiv.


Po mnenju kitajskih oblasti naj bi namreč prizor namigoval, da je običajni Kitajec indiferenten do resnih situacij, kot je ugrabitev. Če seštejemo trajanje vseh izrezanih prizorov, je tako ogled filma v kitajskih kinodvoranah krajši za kakih šest minut.

Kitajski tisk o izrezanih prizorih
Izrezanih prizorov v kitajskem tisku niso zamolčali, vendar pa je tam predstavljeno, da so iz filma izrezali prizore, kjer iz oken hiš visi perilo, po šanghajskih ulicah pa poteka streljanje in lovljenje z avtom, ki naj bi, kot trdijo, prizadel pogled cenzorjev na mesto, kjer se odvija zadnja tretjina filma. Pravzaprav pa se v tisku omenjenih prizorov filma kitajska cenzura večinoma sploh ni dotaknila, izrezan je bil le prizor, kjer se prevrne avto, potem ko ga Hunt ustreli v zračnice.

Film doslej prinesel 361 milijonov dolarjev
Drugje po svetu je tretji del Misije: nemogoče premierno zaživel 5. maja in je doslej v blagajno prinesel približno 361 milijonov dolarjev. V Pekingu očitno filma niso pričakali s takšnim navdušenjem, kot drugje po svetu, saj so bile kinodvorane na dan premiere filma le polovično zasedene.