Kristen si je ob izteku franšize Somrak očitno skušala nabrati čim širšo paleto kompleksnejših vlog. Jim bo kos? Foto: EPA
Kristen si je ob izteku franšize Somrak očitno skušala nabrati čim širšo paleto kompleksnejših vlog. Jim bo kos? Foto: EPA
Na cesti (On the Road) bodo predpremierno v Londonu predvajali že 16. avgusta. Pred začetkom snemanja je Walter Salles svojo igralsko zasedbo menda poslal na tritedenski "beatniški intenzivni tečaj". Kristen je to opisala kot "tri tedne same literature o beatniški generaciji in poslušanja intervjujev s Kerouacom".

Kot piše Vulture (šovbiznisu posvečen blog New York Magazina), je 22-letna igralka, ki po poročanju tabloidov trenutno bolj slabo prenaša svoj razhod z Robertom Pattinsonom, dobila glavno vlogo v filmu Lie Down in Darkness, (za zdaj še ne uradno potrjeni) filmski adaptaciji istoimenskega romana Williama Styrona iz leta 1951, ki jo bo režiral Scott Cooper (Crazy Heart).

V zgodbi, ki je postavljena v petdeseta leta in zvezno državo Virginijo, naj bi Kristen igrala Peyton Loftis, eno izmed hčera disfunkcionalne, razpadajoče južnjaške družine. Peyton, ki je zrcalno nasprotje svoje pohabljene sestre, je zaradi svoje osupljive lepote po eni strani tarča sovraštva in ljubosumja svoje matere, po drugi pa žrtev incestuoznega osvajanja svojega zapitega očeta.

Stewartova očitno "sodi" v petdeseta: v isto obdobje je postavljena ekranizacija slovitega Kerouacovega kultnega romana Na cesti, ki v ameriške kinematografe prihaja enkrat jeseni in v kateri ob Stewartovi igrajo še Kirsten Dunst, Amy Adams, Viggo Mortensen, Steve Buscemi ter Terrence Howard. In če to ni zadostna mera mlade igralke, sta tu še komedija Cali Nicka Cassavetsa, v kateri bo nastopila prihodnje leto, in seveda še zadnji del Somraka, ki v kinematografe prihaja novembra.

Za vlogo Peyton se je menda potegovala tudi Jennifer Lawrence, ki pa bo večji del prihodnjega leta zaposlena s snemanjem nadaljevanj: drugi del Iger lakote, Catching Fire, v kino prihaja naslednji november, januarja pa se začne tudi snemanje naslednjega dela franšize Možje X.

Bolj v zraku je trenutno vprašanje, kaj se bo zgodilo z nadaljevanjem Sneguljčice in lovca, ki ga ima studio Universal menda v načrtu. Že junija - še pred premiero prvega dela - je zaokrožila vest, da je nalogo pisanja scenarija za nadaljevanje dobil "stroj za uspešnice" David Koepp (Jurski park, Misija: Nemogoče in Spider-Man). "Govori se, da hočejo pri Universalu celoten proces pospešiti zato, da bo lahko Rupert Sanders nadaljevanje dobil že za svoj naslednji projekt," je takrat pisal filmski blog Deadline.

A vsi ti načrti so trenutno - ob razkritju, da sta se (poročeni, 41-letni) Sanders in Stewartova med snemanjem filma in po njem romantično zapletla - pod vprašajem. Bosta skesanca, ki sta se vsak v svoji izjavi za javnost posipala s pepelom, lahko še kdaj sodelovala? Neimenovani vir pri Universalu zatrjuje, da se ni nič spremenilo in da "se še vedno ukvarjajo z možnostmi za nadaljevanje, ki bi ga režiral Sanders". Filma o Sneguljčici brez Sneguljčice pa se najbrž ne da posneti ...