James Bond in Bondovo dekle iz filma Kvantum sočutja. Kdo bo novi igralski par? Foto: EPA
James Bond in Bondovo dekle iz filma Kvantum sočutja. Kdo bo novi igralski par? Foto: EPA

Britanski igralec je za ameriški časnik Los Angeles Times priznal, da ne ve, kakšno je trenutno stanje glede snemanja novega filma o Bondu. Priznal pa je, da bi rad igral v novem nadaljevanju in da se veseli povabila na snemanje.

Le kdo se ne bi, ko so pa Britanci pred kratkim Jamesa Bonda razglasili za največjo ikono, ki predstavlja pravega moškega. V anketi je 7.000 britanskih moških glasovalo za svoje najbolj priljubljene junake. James Bond je prejel kar 64 odstotkov glasov, s čimer je suvereno premagal druge akcijske junake.

Scenarij za novi film o pustolovščinah tajnega agenta naj bi napisali Peter Morgan, Neal Purvis in Robert Wade, režiral pa ga bo Britanec Sam Mendes. Purvis in Wade sta napisala že scenarij za zadnja dva filma o Jamesu Bondu Casino Royale in Kvantum sočutja, v katerih je glavno vlogo igral prav Craig.

Zaposlen igralec
Craig si vloge ne želi, ker bi mu primanjkovalo dela, saj trenutno skupaj s Harrisonom Fordom snema znanstvenofantastični akcijski film Cowboys and Aliens (Kavboji in vesoljci), ki bo na velika platna prišel julija prihodnje leto.

Še letos naj bi Craig začel snemati tudi film The Girl With the Dragon Tatoo (Dekle z zmajskim tatujem), ki temelji na knjižni uspešnici pisatelja Stiega Larssona in naj bi bil na ogled decembra 2011. Craig, ki bo igral glavno vlogo novinarja Mikaela Blomkvista, je podpisal pogodbo tudi za sodelovanje v obeh nadaljevanjih tega filma.