Za igralca se režiserji zadnja leta skoraj tepejo. Foto: Reuters
Za igralca se režiserji zadnja leta skoraj tepejo. Foto: Reuters
Čez 30 in še pri tastarih
Od staršev ga je morala spraviti Sarah Jessica Parker. Foto: Kolosej

Če bo šlo vse posreči, bo svetlolasi igralec zaigral v filmih Ghosts of Girlfriends Past in The Grackle. Snemanje filma Ghosts of Girlfriends Past bi se moralo začeti že oktobra leta 2003, takrat pa naj bi v glavni vlogi nastopila temnolasa polovica dvojca iz filma Dobri Will Hunting, Ben Affleck. A filmska družba Walt Disney, ki je takrat nadzirala projekt, ga je tudi preklicala in sanj o filmu z Benom Affleckom v glavni vlogi je bilo konec.

Dokler projekta niso prevzeli pri New Line Cinema, ki deluje v okviru družbe Time Warner, kjer so skupaj z enim izmed izvirnih producentov filma obnovili načrte za snemanje. Za glavnega igralca pa si namesto Bena Affleca želijo prav Matthewa McConaugheyja, ker je zaigral v kar nekaj uspešnih filmih, z njim v glavni vlogi pa bi tako pridobili kar nekaj več občinstva na svojo stran.

Kdo se boji resnega razmerja?
Scenarij za film Ghosts of Girlfriends Past sta napisala Josh Lucas in Scott Moore, glavni junak filma pa je moški, ki se na smrt boji resnih razmerij. Dokler ga ne obiščejo duhovi nekdanjih, zdajšnjih in prihodnjih deklet in z njihovo pomočjo spozna, da je na smrt zaljubljen v žensko, s katero sta bila zaljubljena še kot otroka.

Od zaljubljenca do pretepača
Film Grackle prikazuje življenje barskega pretepača iz New Orleansa, ki se znajde v težavah, potem ko iz zapora pride njegov nasprotnik in se mu hoče maščevati. Scenarij za film sta napisala Mike Arnold in Chris Poole.

Matthew McConaughey je nazadnje zaigral v romantični komediji Čez 30 in še pri tastarih, kjer mu je družbo delala Sarah Jessica Parker. Nedavno je končal snemanje filma We Are Marshall, poleg morebitnega snemanja filmov Ghosts of Girlfriends Past in The Grackle pa ga čaka še igranje v filmih The Loop, Arrested Development, Dear Delilah in Hammer Down.