Biografski film Elvis nosi letošnjo letnico nastanka. Foto: IMDb
Biografski film Elvis nosi letošnjo letnico nastanka. Foto: IMDb

Letošnji mednarodni filmski festival v Cannesu na Azurni obali na jugu Francije bo med 17. in 28. majem, a za zdaj še ni znano, kateri film ga bo odprl. Prav tako še ni znana sestava letošnje žirije, dokončen program pa bo glede na napovedi javno objavljen 14. aprila.

Foto: Kino Bežigrad
Foto: Kino Bežigrad

Avstralski filmar Baz Luhrmann je scenarij za biografski celovečerec Elvis napisal v sodelovanju s Samom Bromellom, Craigom Pearceom in Jeremyjem Donerjem. Sicer pa je Luhrmann edini, ki je doslej že dvakrat odprl filmski festival v Cannesu – prvikrat s filmom Moulin Rouge leta 2001 in še s filmom Veliki Gatsby leta 2013.

Vlogo Elvisa Presleyja je zaupal ameriškemu igralcu Austinu Butlerju (1991), ki ga je bilo mogoče doslej med drugim videti v seriji Carrijini dnevniki (The Carrie Diaries) iz leta 2013 in v celovečercu Quentina Tarantina Bilo je nekoč v Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood) iz leta 2019.

Glasbenikovo ženo Priscillo Presley upodablja avstralska igralka Olivia DeJonge (1998), vlogo menedžerja legende rokenrola, polkovnika Toma Parkerja, pa je prevzel Tom Hanks.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP bo biografski film Elvis prišel v kinematografe po svetu v drugi polovici junija. Slovenska premiera je napovedana za 23. junij.