Poljub umetnika in njegove muze. Foto: EPA
Poljub umetnika in njegove muze. Foto: EPA
Lluis Homar in Pedro Almodovar
Almodovar na tiskovni konferenci ni skoparil z izkazovanjem čustev: poljub je namenil tudi Lluisu Homarju. Foto: EPA

Cruzova se je v Španiji mesece pripravljala na vlogo v filmu Los abrazos rotos (Zlomljeni objemi), ki so ga te dni začeli snemati na kanarskem otoku Lanzarote. Igrala bo obupano igralko s španskega podeželja, ki jo osvaja neki finančnik.

Prve prizore s Cruzovo so posneli na enem najbolj osamljenih kotičkov otoka, predtem pa so v kamero ujeli posnetke slikovitega vulkanskega površja in vinogradov. Almodovar in Cruzova sta pred začetkom snemanja obiskala več krajev, kjer se bo dogajala zgodba filma. Snemanje na kanarskem otoku naj bi trajalo dva tedna, poroča španski El Pais.

"Pomembno je, da me film navdušuje"
Almodovar, zagotovo najslavnejši španski režiser, slovi po svojih znamenitih tragikomedijah, ki se pogosto sprehajajo po meji s farso (med njegove najbolj znane filme spadajo Ženske na robu živčnega zloma, Zveži me!, Vse o moji materi ...). Za nenavadno mojstrovino Govori z njo je dobil tudi oskarja za najboljši tujejezični film.
Na tiskovni konferenci za novi film v Madridu v začetku maja, ki so se je udeležili tudi igralci - v filmu igrata še Lluis Homar in še ena Almodovarjeva muza, Blanca Portillo -, je povedal: "Nisem prepričan, da bo film dober, a zame je pomembno, da me navdušuje."

Penelope Cruz je sicer prva Španka, ki je bila nominirana za oskarja za najboljšo igralko v filmu, ki ni posnet v angleščini - v Almodovarjem zadnjem filmu Vrni se (2007), v katerem je igrala žensko, ki ubije svojega spolno iztirjenega moža.
Oglejte si še nekaj fotoutrinkov s tiskovne konference filma Zlomljeni poljubi.

A. K.